Archiv článků

Fazole s kuřecím masem

Tady ty fazole vaří moje mamka už dlouho. V názvu mají něco ve stylu “fazole z Vysočiny”, ale už ani mamka neví, kde k tomu přišly. 🙂 Každopádně jsem až letos zjistila, že u mě na blogu zatím chybí. A tak jsem je vytunila o koření od SONNENTORu, které jsem od nich nedávno dostala v… Číst dále…

Halloweenská strašidýlka z listového těsta

Až je mi trapně tento návod považovat za recept. Je to totiž naprostá brnkačka, která ale zabaví děti a udělá jim radost. Navíc náplně si můžete libovolně obměňovat a stejně tak tvary. Takže využití najdete určitě nejen na Halloween. Upečte si strašidýlka Listové těsto rozválejte (nebo můžete použít kupované rozválené) a vykrojte větší kolo (my… Číst dále…

Jablka s křenem

Když jsem přemýšlela nad tím, jaký další tematický a hlavně sezónní recept s Bzeneckým octem pro vás připravím, trkl mě do očí článek o prospěšnosti křenu. A bylo to. Tolik milovaná jabka s křenem naší babičky. Stejně jako ona jsem schopná si jich na talíř naložit klidně kupu. ♥ Co jste možná o křenu nevěděli:… Číst dále…

Švestkový koláč se skořicovou drobenkou

Jako první si přichystáme všechny ingredience. Zvláště ty z lednice aby se stihly lehce ohřát (z toho důvodu si odměříme např. máslo, samozřejmě ho nenecháváme vytažené venku víc než je potřeba). Kulatou koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 180 °C (já použila funkci s párou). Ve větší míse (nebo v… Číst dále…

Jogurtový koláč s vločkami a ovocem

Jako první si vytáhneme všechny suroviny, aby měly podobnou teplotu. Bílý jogurt si přendáme do misky, protože kelímek budeme potřebovat jako odměrku. Velký plech vymažeme důkladně tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na horní a spodní ohřev na 200 °C. Čerstvé ovoce (já použila broskve a meruňky) umyjeme a nakrájíme na tenké měsíčky. Ve… Číst dále…

Vepřová žebírka

Recept jsem připravila v rámci dlouhodobé spolupráce s Bzeneckým octem. Tentokrát jsem použila jablečný ocet.  Jako první si připravíme marinádu. Nejdříve smícháme všechny tekuté ingredience, a pak do nich postupně přidáme ty sypké. Vše důkladně promícháme.  (S chilli vločkami opatrně. Vždy nejdříve vyzkoušejte, jak jsou pálivé.) Z žeber ostrým nožem opatrně odřízneme přebytečné sádlo a… Číst dále…

Rychlý letní dezert

Troufám si tvrdit, že cereálie od Lepšího složení už zná téměř každý. Výrobců tam najdete víc, každopádně tady ty FruchtBar v bio kvalitě si u nás našly svoje místo hodně rychle. Díky svému tvaru a barvě je používám i na zdobení dezertů a to hlavně různých pohárů. A protože právě začala jahodová sezona, tak jsme… Číst dále…

Bagel

Recept vznikl ve spolupráci s e-shopem mimmo.cz ♥ Upečte si domácí bagel Jako u každého jiného pečení si jako první vytáhneme všechny ingredience, aby měly podobnou teplotu. V míse smícháme obě mouky, sůl a uděláme v nich důlek. Ve 110 ml vlažné vody rozmícháme 1 lžičku cukru a sušené droždí. Nalijeme do důlku, jen lehce… Číst dále…

Kváskový chléb

Začínáte “kváskovat”? Tak to bude tento recept na chleba ideální. Je bez přidávání speciálních ingrediencí, takže si na něm “nevylámete zuby”. Pekla jsem ho snad dvacetkrát, než jsem dospěla k tomuto poměru ingrediencí. Vychází asi ze 4 různých receptů a já do něj navíc přidávám lžičku jablečného octa. Ocet se přidává spíš do chlebů z… Číst dále…

Kvásek – základ

Dostala jsem kvásek. A od té doby jsem propadla kváskovému pečení. Začátek byl krkolomný, ale díky radám a postupnému zkoušení kvásek zesílil a naše domácí pečivo má konečně přesně tu podobu a chuť, jakou by mělo mít. Loni jsem slíbila, že až vše vychytám, tak vám sem na blog přidám postřehy ke kváskovému pečení. Vycházím… Číst dále…