Archiv článků

Recenze

Druhy octů: kam který patří?

Naprosto bez mučení vám hned na začátku přiznám, že to není dlouho, kdy jsem doma používala jen pár druhů octů. Zcela zásadně to ale změnily emaily s Bárou, která mi dala šanci blíže poznat a hlavně ochutnat bohatou škálu bzeneckých octů. Tento košík tedy naprosto zásadně změnil moje vnímání a hlavně i používání octů, za… Číst dále…

Recenze knih o fermentaci a chemii v jídle

Co má společného máma tří dětí, žijící v Polsku a Američan, který žije přes třicet let s virem HIV? Oba dva se snažili najít sílu v potravinách a surovinách tak, aby jim pomohla s jejich zdravotním stavem. Julita Batorová bojovala za svoje tři děti, které byly věčně nemocné. Sandor Ellix Katz proti nevyléčitelné nemoci a vedlejším… Číst dále…

Dětská výživa Alnatura – recenze

O Alnatuře jsem vám na blogu už psala. V prvním článku najdete základní informace, plus také představení jejich top potravin, které domů kupujeme a máme rádi. Tentokrát se zaměřím čistě na jejich dětskou řadu. Stejně jako rodiče chtějí pro svoje děti to nejlepší, tak i samotná Alnatura bedlivě dohlíží na svoji dětskou řadu výrobků. Všechny… Číst dále…

Výběr jídelní židličky

V okamžiku, kdy jme plánovali nový dům, věděla jsem, že tam musí být veliká propojená místnost kuchyně, jídelny a obýváku. Kuchyni s jídelnou totiž považuji za pravé srdce domova. Místo, kde se všichni potkávají, povídají a hlavně vychutnávají s láskou uvařené a upečené jídlo. Aby si ho s námi mohla co nejdříve vychutnat i naše… Číst dále…

Multifunkční přístroj Nutribaby+ XL – recenze

Už je to 7 let, co jsem naposledy připravovala první příkrmy. Tehdy jsem to řešila tak, že jsem vše připravovala ve vodní lázni a řeknu vám, ano, samozřejmě to jde a není to žádná katastrofa, ale teď s Rozárkou jsem byla od začátku rozhodnutá, že bych domů chtěla nějakého pomocníka. Čekala mě kupa diskuzí, článků,… Číst dále…

Recenze kuchařky La Buchta

La Buchta – Cesta z jednoho těsta Příběh jednoho základního těsta, které díky několika obměnám vykouzlí řadu lahodných dezertů. Zdá se vám to nereálné? A ono to tak vážně je. Protože jak se dočtete v samotné kuchařce: základem každého pěkného dortu či koláče je těsto. Základem všech těst je mouka, tuk, cukr a vajíčka… Několikapatrové… Číst dále…

Recenze kuchařky Sladké bary

Stáňa Mutlová – Sladké bary, 50 snadných receptů, díky kterým se blýsknete Veřejně přiznávám, že cukrařina jde zatím mimo mě. Ano, sladké recepty doma samozřejmě používám a najdete je i na blogu, ale v naprosté většině jde o klasické koláče a jednoduché recepty. Různé dorty a speciální dezerty jsou pro mě vyšší dívčí. Takže si možná říkáte,… Číst dále…

Recenze kuchařky – Recyklovaná kuchařka

Recyklovaná kuchařka – Jitka Rákosníková Hlavní myšlenka této kuchařky je jasná hned z titulky: nevyhazujte žádné jídlo. Věděli jste například to, že až 40 % vyprodukovaných potravin se nezužitkovává a prostě se vyhodí? A to většinou v domácnostech. Například u nás v ČR na každého z nás připadá ročně až 180 kg vyhozených potravin. Což mi… Číst dále…

Recenze kuchařky – Luštěninová kuchařka

Luštěninová kuchařka – Petr Klíma Přiznám se, že pro mě byl Petr Klíma neznámým autorem, takže jsem si musela trochu načíst, abych věděla, koho si to pouštím do kuchyně. Byla jsem příjemně překvapená, že je přímo šéfkuchařem dejvické restaurace Country Life, hodně cestoval, což se odráží v jeho jídlech a před touto luštěninovou napsal už… Číst dále…

Recenze kuchařky – Dej tělu šanci

Ono zdravější by se dalo dát do uvozovek, protože je to za mě relativní pojem. Pro každého je pojem “zdravé stravování” něčím jiným a rozhodně se tady nehodlám pouštět do dlouhých debat. Každopádně asi většina z nás se shodne na tom, že je to hodně i o samotném myšlení, přístupu k jídlu a hlavně k… Číst dále…