Recenze kuchařky La Buchta
La Buchta – Cesta z jednoho těsta
Příběh jednoho základního těsta, které díky několika obměnám vykouzlí řadu lahodných dezertů. Zdá se vám to nereálné? A ono to tak vážně je. Protože jak se dočtete v samotné kuchařce: základem každého pěkného dortu či koláče je těsto. Základem všech těst je mouka, tuk, cukr a vajíčka…
Několikapatrové dorty, klasické bábovky od babičky, koláče, cupcaky, brownies i slané varianty. Celkem víc jak 80 jedinečných receptů, díky kterým upečete dezert k nedělní kávě i na oslavu narozenin. Za sebe musím říct, že toto je přesně ta z kuchařek, která jen tak někde nezapadne… Nadchlo mě, že se peče hlavně ze základních surovin a člověk nepotřebuje nakupovat nic extra. Když na něco dostanete chuť, dost pravděpodobně budete mít vše doma ve spíži. Třeba jako já na tyto chuťově dokonalé medové vafle.
Suma sumárum, těšit se můžete na:
- Základní těsta
- Povídání o surovinách
- Recepty na dorty
- Recepty na koláče a buchty
- Recepty na malé dezerty
- Recepty na bábovky
- Slané varianty
Po zhruba třech měsících, co mám kuchařku doma, je to jedna z “nejdopatlanějších” kuchařek. Možná si říkáte, že jako fuj, ale pro mě je to jasný důkaz toho, že je kuchařka dobrá, a že se z ní pravidelně peče. A co pro takovou La Buchtu může být větší pocta, než že je věčně zaprášená od mouky a možná krapet ušpiněná od těsta… ♥
Moje hodnocení kuchařky La Buchta
Vazba: Pevná s minimalistickou obálkou, která lahodí oku.
Počet stran: 208
Recepty: Jasné a stručné, což se u sladkých kuchařek moc nevidí. Ale nemusíte se bát, vše zvládnete levou zadní.
Fotografie: Minimalistické, hodně na mě dýchají severskou atmosférou. Žádné zbytečné dekorace kolem, v hlavní roli najdete vždy upečený dezert.
Autoři:
- Petra Frýdlová pracuje řadu let jako foodstylistka pro reklamní agentury, televizi, časopisy a knihy z celé Evropy.
- Venny Hladik vystudoval design a věnuje se produktovému a grafickému designu a umění.
- Johana Pošová vystudovala fotografii a umělecká fotografie ji živí již od studií. Její umění vystavují galerie po celé Evropě.
Co se mi líbí nejvíc: Že jsou u receptů uvedené velikosti forem! Na začátku najdete podrobný popis základních těst, náplní a polev. Super je také povídání o moukách, cukru a dalších ingrediencích.
Určitě vyzkoušejte:
- Medové vafle
- Kokosový dort
- Čokoládový dort s pěnou
- Koláč s hruškami
- Ovocný celozrnný koláč
- Madlenky s borůvkami
- Řepný koláč
Odkaz na Smartpress, kde se kuchařka La Buchta prodává aktuálně za 254 Kč.