Recenze kuchařky – Luštěninová kuchařka

Luštěninová kuchařka – Petr Klíma Přiznám se, že pro mě byl Petr Klíma neznámým autorem, takže jsem si musela trochu načíst, abych věděla, koho si to pouštím do kuchyně. 🙂 Byla jsem příjemně překvapená, že je přímo šéfkuchařem dejvické restaurace Country Life, hodně cestoval, což se odráží v jeho jídlech a před touto luštěninovou napsal… Číst dále…
Recenze kuchařky – Dej tělu šanci

Ono zdravější by se dalo dát do uvozovek, protože je to za mě relativní pojem. Pro každého je pojem “zdravé stravování” něčím jiným a rozhodně se tady nehodlám pouštět do dlouhých debat. 🙂 Každopádně asi většina z nás se shodne na tom, že je to hodně i o samotném myšlení, přístupu k jídlu a hlavně… Číst dále…
Recenze kojících čajů

I když by se mohlo zdát, že kojících čajů moc není, opak je pravdou. Nabídka je dost bohatá, a tak jsem se rozhodla, že jich postupně ochutnám co nejvíc a připravím pro vás jejich přehled. Jako první jsem udělala průzkumy. V tom prvním jsem se vás na Instagramu ptala, jestli čaje pro kojící vůbec pijete/jste… Číst dále…
Dřevínek – talířky s vůní dřeva

Zhruba rok zpět se rozjel ve velkém trend dřevěných talířků. Myslím si, že jste určitě u nějaké blogerky nebo kamarádky viděli krásný dřevěný talířek ve tvaru zvířátka a na něm nádherně naservírovanou svačinku. Já si tehdy říkala, že mít doma malého špunta, tak neváhám a kupuji ho také, ale pro ty naše dvě odrostlé děti… Číst dále…
Extra silný alobal – pomocník nejen do kuchyně

Alobal. Dá se říct naprosto obyčejná věc, bez které se ale v kuchyni neobejdete. Stejně jako pečící papír a potravinová fólie nesmí chybět v žádné domácnosti. A i tak už se mi několikrát stalo, že nám doma došel a jako naschvál samozřejmě o víkendu. Na vesnici vám pak nezbývá nic jiného, než zkusit sousedy. 🙂… Číst dále…
Letní mód se smaltovaným nádobím

Miluji léto. I když jakmile se teploty přehoupnou přes 30 °C, tak mi to nedělá zrovna dvakrát dobře, tak i přes to je léto úžasné. Zvlášť když máte zahradu a na zahradě spoustu čerstvé zeleniny a ovoce. To totiž pak stačí vzít mísu, otevřít branku a jít si nasbírat dobroty na koláč, oběd i večeři…. Číst dále…
Mamarket – lokální poklady

Jít si za svým snem je vždy hodně náročné. A v některých případech mnohem náročnější, než si kdo myslí. Své o tom ví snad všichni menší tvůrci, kteří se jednoho dne rozhodli opustit svoji komfortní zónu a pustit se do tvoření něčeho vlastního. Může se to zdát jako hodně romantický nápad, ale kolikrát je to… Číst dále…
Dětské kozí kolostrum

Loni v říjnu jsem pro vás na blog připravila speciál, který se věnoval kozímu kolostru. “Testovala” jsem ho na celé rodině a od té doby jsme si ho koupili ještě jednou, abychom ve zdraví přežili zimu. 🙂 Teď zpětně vám můžu prozradit, že mě jen jednou potrápily dutiny (a to až teď v květnu z… Číst dále…
Speciál s vůní kávy

Miluji dobrou kávu. A miluje ji i Petr. A oba tak moc, že jsme byli na kurzu domácí přípravy a za svatební dary jsme si pořídili dobrý kávovar. Tak nějak by se to dalo ve zkratce shrnout. 🙂 Ale jak už moc dobře víte, já se o milovaných věcech ráda rozepisuji, takže po čajovém speciálu… Číst dále…
Ať žijí svačinové a obědové krabičky a láhve

Během celého března jsem si dělala průzkum, jak jste na tom s “krabičkováním” do práce (a do školy). Hlasování dopadlo jak na Facebooku, tak na Instagramu i ve zprávách jednoznačně pro variantu “Nosím si s sebou do práce svačiny i obědy.” 🙂 Celkový žebříček máte tady ↓↓↓ místo: Nosím si s sebou do práce svačiny… Číst dále…