Blog

Recenze kuchařky – Luštěninová kuchařka

Luštěninová kuchařka – Petr Klíma

Přiznám se, že pro mě byl Petr Klíma neznámým autorem, takže jsem si musela trochu načíst, abych věděla, koho si to pouštím do kuchyně. 🙂 Byla jsem příjemně překvapená, že je přímo šéfkuchařem dejvické restaurace Country Life, hodně cestoval, což se odráží v jeho jídlech a před touto luštěninovou napsal už jednu zeleninovou kuchařku.

Luštěninová kuchařka mě zaujala z jednoho hlavního důvodu: luštěniny mám moc ráda, ale většinou je připravuji jen klasicky. Takže se mi inspirace hodila. Už při prvním prolistování jsem byla mile překvapená. Vedle luštěnin tady hraje zásadní roli čerstvá sezónní zelenina a taky moje milované bylinky. Díky receptům a cenným tipům lehce proplujete do chutné veganské kuchyně a je jedno, jestli jste právě vegani, nebo všechnožrouti jako já. 🙂

Oceňuji, že u každého receptu najdete počet porcí, případnou dobu klíčení i čas přípravy. Samozřejmě nechybí kompletní seznam surovin a postup přípravy i s tipy od autora.

luštěninová kuchařka recenze

Moje hodnocení Luštěninové kuchařky

Vazba: Pevná s krásnou fotkou luštěnin.

Počet stran: 224

Recepty: Pestré, chutné, inovativní…

Odbornost: Hned na po úvodních stránkách vám dojde, že zdravější stravování je autorovi víc než jasné.

Fotografie: Přímo od autora kuchařky, takže jsou víc autentické. Nejvíc se mi na nich líbí barevnost a to, že se tam objevují i fotky rodiny, které dýchají pohodou.

Co se mi líbí nejvíc: Pestrost receptů! Fotky vás nalákají, postupy jsou jednoduché, suroviny základní = za mě značka ideál.

Určitě vyzkoušejte:

  • Petrželový salát se sušenými rajčaty a bazalkou
  • Salát z pečené červené řepy s rajčaty a klíčenou čočkou
  • Miso polévka
  • Těstoviny se zeleninou, tofu a černou solí
  • Mungo bolognese

Odkaz na Luštěninovou kuchařku směřuje na Smart Press, kde aktuálně koupíte kuchařku za 279 Kč. Stejně jako ostatní z tohoto seznamu najdete i tuto kuchařku v běžných knihkupectvích.

zeleninové recepty recept-petržel salat-z-petrzele

kuchařka lušteniny kucharka-s-lusteninami lusteniny recenze-kucharek recenze-lusteniny-kucharka recept-na-lusteniny recepty-fenykl recepty-lusteniny recepty-s-lusteninami tip-na-kucharku

Autor

Gabi

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...