Archiv článků

Recenze

Recenze: do čeho dát svačiny a pití?

Za poslední dva roky jsem připravila tolik svačin, že se mi o tom ani nezdálo. Naše starší děti chodí na hasiče, takže přes sezonu tráví téměř každý víkend na nějakém závodě. A vzhledem k tomu, že tam bývají celý den, tak s sebou potřebují něco k snědku. Páč  cpát se nonstop hranolky a klobáskou nejde…. Číst dále…

Druhy octů: kam který patří?

Naprosto bez mučení vám hned na začátku přiznám, že to není dlouho, kdy jsem doma používala jen pár druhů octů. Zcela zásadně to ale změnily emaily s Bárou, která mi dala šanci blíže poznat a hlavně ochutnat bohatou škálu bzeneckých octů. Tento košík tedy naprosto zásadně změnil moje vnímání a hlavně i používání octů, za… Číst dále…

Recenze knih o fermentaci a chemii v jídle

Co má společného máma tří dětí, žijící v Polsku a Američan, který žije přes třicet let s virem HIV? Oba dva se snažili najít sílu v potravinách a surovinách tak, aby jim pomohla s jejich zdravotním stavem. Julita Batorová bojovala za svoje tři děti, které byly věčně nemocné. Sandor Ellix Katz proti nevyléčitelné nemoci a vedlejším… Číst dále…

Dětská výživa Alnatura – recenze

O Alnatuře jsem vám na blogu už psala. V prvním článku najdete základní informace, plus také představení jejich top potravin, které domů kupujeme a máme rádi. 🙂 Tentokrát se zaměřím čistě na jejich dětskou řadu. Stejně jako rodiče chtějí pro svoje děti to nejlepší, tak i samotná Alnatura bedlivě dohlíží na svoji dětskou řadu výrobků…. Číst dále…

Výběr jídelní židličky

V okamžiku, kdy jme plánovali nový dům, věděla jsem, že tam musí být veliká propojená místnost kuchyně, jídelny a obýváku. Kuchyni s jídelnou totiž považuji za pravé srdce domova. Místo, kde se všichni potkávají, povídají a hlavně vychutnávají s láskou uvařené a upečené jídlo. Aby si ho s námi mohla co nejdříve vychutnat i naše… Číst dále…

Multifunkční přístroj Nutribaby+ XL – recenze

Už je to 7 let, co jsem naposledy připravovala první příkrmy. Tehdy jsem to řešila tak, že jsem vše připravovala ve vodní lázni a řeknu vám, ano, samozřejmě to jde a není to žádná katastrofa, ale teď s Rozárkou jsem byla od začátku rozhodnutá, že bych domů chtěla nějakého pomocníka. Čekala mě kupa diskuzí, článků,… Číst dále…

Recenze kuchařky La Buchta

La Buchta – Cesta z jednoho těsta Příběh jednoho základního těsta, které díky několika obměnám vykouzlí řadu lahodných dezertů. Zdá se vám to nereálné? A ono to tak vážně je. Protože jak se dočtete v samotné kuchařce: základem každého pěkného dortu či koláče je těsto. Základem všech těst je mouka, tuk, cukr a vajíčka… Několikapatrové… Číst dále…

Recenze kuchařky Sladké bary

Stáňa Mutlová – Sladké bary, 50 snadných receptů, díky kterým se blýsknete Veřejně přiznávám, že cukrařina jde zatím mimo mě. Ano, sladké recepty doma samozřejmě používám a najdete je i na blogu, ale v naprosté většině jde o klasické koláče a jednoduché recepty. Různé dorty a speciální dezerty jsou pro mě vyšší dívčí. 🙂 Takže si možná… Číst dále…

Recenze kuchařky – Recyklovaná kuchařka

Recyklovaná kuchařka – Jitka Rákosníková Hlavní myšlenka této kuchařky je jasná hned z titulky: nevyhazujte žádné jídlo. Věděli jste například to, že až 40 % vyprodukovaných potravin se nezužitkovává a prostě se vyhodí? A to většinou v domácnostech. Například u nás v ČR na každého z nás připadá ročně až 180 kg vyhozených potravin. Což mi… Číst dále…

Recenze kuchařky – Luštěninová kuchařka

Luštěninová kuchařka – Petr Klíma Přiznám se, že pro mě byl Petr Klíma neznámým autorem, takže jsem si musela trochu načíst, abych věděla, koho si to pouštím do kuchyně. 🙂 Byla jsem příjemně překvapená, že je přímo šéfkuchařem dejvické restaurace Country Life, hodně cestoval, což se odráží v jeho jídlech a před touto luštěninovou napsal… Číst dále…