Blog

Recenze kuchařky Sladké bary

Stáňa Mutlová – Sladké bary, 50 snadných receptů, díky kterým se blýsknete

Veřejně přiznávám, že cukrařina jde zatím mimo mě. Ano, sladké recepty doma samozřejmě používám a najdete je i na blogu, ale v naprosté většině jde o klasické koláče a jednoduché recepty. Různé dorty a speciální dezerty jsou pro mě vyšší dívčí. 🙂 Takže si možná říkáte, proč jsem si pro recenzi vybrala zrovna tuto kuchařku.

Věc se má tak, že si ji vybrala Violka. 🙂 Ta se vidí v budoucnu právě jako cukrářka, takže když jsem jí ukazovala na výběr kuchařky ze Smartpressu, které budu recenzovat, vybrala tuto. A já jsem za to ráda, protože hned po prvním prolistování jsem zjistila, že některé mlsky, do kterých jsem zatím nenašla odvahu se pustit, nebudou zase až tak těžké.

Třeba taková Pavlova. Nevím proč, ale nikdy mě nenapadlo se podívat na přesný postup a přemýšlet nad tím, že bych ji doma upekla. Právě onu Pavlovu jsem tedy zkusila jako první. Čekala jsem kamarádky, dozrávaly první jahody a třešně, takže se to vyloženě nabízelo. V kuchařce ji najdete pod názvem Vyletněný sněhový dort. A v podobném duchu se nesou názvy všech receptů, což oceňuji. Je to rozhodně originální!

Postupovala jsem přesně podle receptu a hned na první pokus se povedla tak, že nezbyl ani kousek. Ani ne týden na to jsem ji musela péct znovu a příští týden upeču hned dvě na jednu narozeninovou oslavu. 🙂

Mimochodem… takhle se povedla ↓

recept na pavlovu

A takhle vypadá v kuchařce ↓

pavlova

Autorka kuchařky ladila roky své recepty k dokonalosti ve svém vypečeném podniku Punk Rock Cakes a je to poznat. Protože některé věci prostě z první dobré nedáte, i kdybyste se na hlavu stavěli. Vy se tak můžete těšit na 10 různě tematicky laděných kapitol. Např. piknik u babičky na zahradě, Velikonoce, ledové království a dušičkové hýření. K tomu nechybí ani základní recepty a tipy na dekorování. Takže suma sumárum získáte jasně daný koncept na spoustu parádních sladkých barů, ať už řešíte narozeniny, svatbu, křtiny, nebo třeba jen nedělní odpoledne.

sladké bary maslovy-krem sladke-bary-recepty sladke-velikonocni-recepty sladky-bar

 

Moje hodnocení kuchařky Sladké bary

Vazba: Pevná, plná dobrot! Stejně jako bývají sladké bary na oslavách a svatbách.

Počet stran: 184

Recepty: Moc dobře popsané, vše na sebe navazuje a je hezky vysvětleno. Navíc v knížce najdete hned několik receptů na základní recepty, bez kterých se u sladkých barů nehnete.

Fotografie: David Turecký – kuchařka je plná krásných fotek, ovšem kapitola Elfí svatba je hotová nádhera!

Co se mi líbí nejvíc: Precizně vysvětlené postupy, které k cukrařině patří.

Určitě vyzkoušejte:

  • Vyletněný sněhový dort (Pavlova)
  • Míša ve skleničce
  • Lesní tartaletky
  • Dortíčky pro vílu
  • Zamilovaná očka

Odkaz na Smartpress, kde se kuchařka Sladké bary prodává aktuálně za 209 Kč.

recepty sladké bary recenze-kucharky recenze-kucharky-sladke-bary recept-na-tartaletky sladke-recepty tematicke-recepty

 

Autor

Gabi

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...