Blog

Recenze: do čeho dát svačiny a pití?

Za poslední dva roky jsem připravila tolik svačin, že se mi o tom ani nezdálo. Naše starší děti chodí na hasiče, takže přes sezonu tráví téměř každý víkend na nějakém závodě. A vzhledem k tomu, že tam bývají celý den, tak s sebou potřebují něco k snědku. Páč  cpát se nonstop hranolky a klobáskou nejde.

K tomu během covidu přestali ve škole nabízet svačiny. Takže se ze mě stala svačinářka na plný úvazek.

Nikdy dřív jsem necítila větší potřebu mít pro děti kvalitní svačinové boxy a lahve. A zcela bez mučení přiznávám, že jsem se nechala zinfluencovat od mamablogerek na Instagramu, které opakovaně doporučovaly b.box.

Vzhledem k tomu, že jsem toho chtěla otestovat víc a připravit pro své fanoušky i soutěž, oslovila jsem eshop mimmo.cz, který má na Heurece přes 96% úspěšnost u svých zákazníků. A to dlouhodobě, což o něčem svědčí. Tento článek tedy vznikl s jejich přispěním a já za to děkuji. Stejně tak děkuji za jejich milý přístup a celou komunikaci!

A teď už k samotné recenzi… která je dlouhá a plná fotek. Ale na to jste u mě už zvyklí. 🙂

svačinový boxlahev na pití

Testování svačinových boxů a lahví

Jak asi mnozí víte, máme tři děti. Věkové rozmezí 2,5 roku, 9 a 11 let. Takže zátěžová zkouška zaručena!

Boxy, lahve a termoska s námi nacestovali pořádnou dávku kilometrů. Poskytli nám občerstvení na cestě do Chorvatska, brali jsme si je na pláž, výlety… Violi s Jirkou je měli hned několikrát na celodenní závody, takže přežili házení s batohem, poklus i polní podmínky. 🙂 Nechyběli na koupališti a za pár dní se s menší pravidelností přesunou i do školních lavic. Protože i když už svačiny ve škole obnovili, tak ne každý den naše děti zaujmou, takže občas jim je stejně chystám.

A vzhledem k tomu, že mě uspořádání velkých boxů nadchlo, tak si budu muset jeden další koupit i pro sebe. Páč návrat do práce se blíží a já jsem starý krabičkář. :-)) Jak na svačiny, tak i obědy.

No a to máme zatím jen teplé období. Přijde zima a s ní běžky a sjezdovky, na kterých oceníme hlavně velkou termosku na jídlo.

Velký svačinový box – bez něj už ani ránu

Hned po prvních stories na IG mi přišla vlna otázek a zároveň také chvály v tom smyslu, že je doma také máte a jste moc spokojení. Já to tedy tak nějak tušila, že to bude naprostá pecka, ale i tak jsem byla mile překvapená.

Přiznám se vám, že jsem měla totiž strach, že ty přihrádky budou k ničemu a stejně se to všechno pomíchá. Ale ono ne. B.box to má vyladěné a přihrádky doléhají k uzávěru a silikonovému víčku tak, že smíchání nehrozí. Svačinové boxy máme doma aktuálně tři, aby se děti nemusely dohadovat. 🙂 K tomu jeden termoobal na svačinu, který jsem vzala hlavně na vyzkoušení, jestli to bude mít efekt. A desetihodinová cesta do Chorvatska a následně svačiny k moři tuto kombinaci řádně otestovaly.

Abych ještě více prodloužila čerstvost jídla, využila jsem chladícího “polštářku”, který je součástí boxu. Plus jsem termoobal dala předem na hodinu do lednice, stejně tak box s jídlem. Když jsem to takto měla nachystané, tak jídlo vydrželo skutečně celých 10 hodin v autě, plus pak ještě další 2 hodiny u moře.

krabice na svačinutermobox svačinysvačiny na cestychladici box svačina

Shrnutí plusů a mínusů velkého svačinového boxu:

+ dostatek prostoru na velikou a pestrou svačinu

bbox-na-svaciny svacinovy-box svaciny-krabicka

+ praktické dělení, se kterým si můžete “hrát” a pokaždé ho využít podle velikosti daných jídel

prihradky-ve-svacinovem-boxu svacinova-krabice svacinovy-box-prihradky

+ neteče

bbox těsnění

+ dobře se myje

+ hezký design, barvy, dětem se líbí

 

– jedna z jeho předností – velikost – může být zároveň i negativem, takže např. do školní aktovky budete mít možná problém box dostat… můžete si každopádně koupit i menší velikost právě do školy

Co se týče ceny, která je aktuálně 550 Kč, tak mi přijde zcela adekvátní tomu, co získáte!

bbox kde koupitbbox zaviranibbox recenzebbox svačinysvacinove-krabicky svaciny-na-cesty

Termoobal na svačinu se hodí!

Je praktický, vleze se do něho i největší bbox krabice a do síťky i lahev na pití. Můžete si vybrat hned z několika designů. U nás vyhrála tato těžce holčičí varianta termoobalu. Co je ale důležitější, tak udrží jídlo ještě déle svěží (což my konkrétně využíváme na koupaliště a děcka na celodenní závody) a díky hladkému povrchu uvnitř se lehce čistí.

termoobal svačinytermoobal na jídlotermoobaltermoobal jídlo bbox

Menší svačinové boxy

Jak už jsem zmínila u velkého boxu, někdy se hodí mít i menší krabičku. Například do školy, když dítě potřebuje jen jednu svačinu nebo jako doplněk k té větší.

Co se týče vlastností, platí u něj všechna pozitiva, stejně jako u těch větších. Včetně toho, že je bez BPS, PVC, BPA a ftalátů.

Malý bbox seženete okolo 340 Kč.

maly-svacinovy-box

A tady už fotka po řádném třepání s boxem. 🙂 Video se třepáním najdete tady.

bbox recenze

Termoska na jídlo pro malé i velké

Termosky na jídlo oceníme ještě víc v zimě. Vzhledem k tomu, že milujeme běžky i sjezdové lyžování, jezdíme na hory i menší výlety, tak jsem za tuto bytelnou termosku ráda. Už se těším, že ji budu moct přibalit i dětem na školní lyžařský kurz, kdy jezdí vždy ráno na sjezdovku a odpoledne domů. Protože u sjezdovky sice bufet je, ale fronty takové, že než si děti něco objednají, tak už mají zase nástup.

Každopádně do zimy na otestování čekat nebudu, že… Jako první jsem do termosky nalila horký vývar a stopovala, jak dlouho vydrží teplý.

+ i po 7 hodinách byl vývar teplý → v zimě se doba může zkrátit, ale v recenzích maminek jsem dohledala, že i v zimě vydrží jídlo horké až 5 hodin!

+ objem 335 ml je naprosto dostačující pro dospělého nebo dvě děti

+ postranní ucha, díky kterým se termoska dobře drží i menším dětem  (dají se ale odstranit, když je tam nechcete)

+ neteče

+ dobře se umývá a může i do myčky

+ odolná (našim dětem už spadla :-))

 

– na polévku doporučuji vzít spíše vlastní lžíci

– pro někoho může být vyšší pořizovací cena (cca 700 Kč), ale věřím, že až ji vyzkoušíte, tak pochopíte, že se to vyplatí

termoska na jídlokvalitní termoska na jídlotermoska na polévkutermoska na jídlo recenzetermoska

Lahev na pití, která neteče

Abych měla porovnání, tak jsem dětem vzala jednu lahev s brčkem a jednu sportovní lahev na pití. Vybírat se dá z objemů 450 a 600 ml. Ta 450 s brčkem je značka ideál pro menší děti. Cenové rozpětí je 450-510 Kč, což je zcela adekvátní.

+ lahve jsou lehké

+ netečou!

+ díky trojúhelníkovému tvaru se dětem dobře drží

láhev na pití pro děti

+ neobsahuje ftaláty a BPA

+ dobře se čistí, což je pro mě základ

+ opět hezký design a velký výběr barev

pitko-bbox uzaver-bbox uzaver-lahve-bboxlahev-piti-recenze sportovni-lahev-na-piti

– u lahve s brčkem si musíte dávat pozor: jakmile ji máte plnou (s bublinkami), tak vám po prvním otevření vyprskne… Děti už se naučily, že musí nejdřív lehce odšroubovat celé víčko, a až pak klasicky otevřít. I proto za nás lehce upřednostňuji sportovní lahev bez brčka. Rozárka (2,5 roku) se z ní napije také lépe.

 bbox-lahev bbox-recenzejakou-lahev lahev-k-vode lahev-pro-deti lahev-pro-male-deti lahve lahve-na-vodu-recenze lahve-pro-detilahev k vodě

Už jsem zmínila, že jsou lahve lehké, což je super hlavně pro školní děti. Určitě sami víte, že školní tašky plné učebnic jsou už tak dost těžké. Takže buď se dá nalít pití dětem doma, nebo si mohou do lahve dočepovat vodu ve škole. Stejně tak i na závody ocením, že toho děti netáhnou zbytečně moc.

láhev do školylahev-piti lahve-pro-deti-zkusenost sportovni-lahevsportovní láhev

Minividličky a lžičky do boxů

Nově (rok 2023) jsem si přála boxy doplnit ještě o mini vidličky a mini lžičky. Viděla jsem to u tolika rodičů na Instagramu, že jsem si říkala, že je musíme mít taky. :-)) Ale teď vážně: z praktického hlediska je to skvělý doplněk, který nám zatím opravdu chyběl. Takto jsou naše svačinové boxy kompletní

Co byste měli vědět o Mimmo.cz

Tým Mimmo se s láskou zaměřuje primárně na potřeby pro děti. Ať už se bavíme o nádobí domů i na cesty, přebalovacích doplňcích, dekách nebo hračkách…, vše vybírají pečlivě tak, aby vám to doma dělalo radost. A ne jen chvíli, ale po dlouhá léta, co děti porostou.

  • Výhradní dovozce pro Českou republiku u oblíbených značek b.box, Halftoys, My Teddy, jellystone design a PacaPod.
  • Nakupující u nich nejvíce oceňují široký výběr, komunikaci a rychlost doručení.
  • Na jejich webu najdete podrobný návod k tomu, jak se o dané produkty starat, aby vám dělaly doma dlouho radost. Konkrétně návod k péči o b.box jsem prostudovala horem, spodem.

Sledovat Mimmo můžete i na sociálních sítích. Konkrétně jejich Instagramu a Facebooku.

 

Autor

Gabi

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...