Blog

Ať žijí svačinové a obědové krabičky a láhve

Během celého března jsem si dělala průzkum, jak jste na tom s “krabičkováním” do práce (a do školy).

Hlasování dopadlo jak na Facebooku, tak na Instagramu i ve zprávách jednoznačně pro variantu “Nosím si s sebou do práce svačiny i obědy.” 🙂 Celkový žebříček máte tady ↓↓↓

  1. místo: Nosím si s sebou do práce svačiny i obědy.
  2. místo: Nosím si s sebou do práce jen svačiny.
  3. místo: Nosím si s sebou do práce jen obědy.
  4. místo: Nenosím si nic, chodím na meníčka/máme obědy v práci.

I u nás v práci roste počet nás “krabičkářů” a za chvíli nám bude malá i lednice. :-)) Nově se u nás navíc zavádí společně páteční obědy v zasedačce. A přesně proto jsem se rozhodla ve spolupráci s Kitosem.cz připravit krabičkový speciál.

svačinové boxy

Vlastní jídlo a pití do práce

Má hned několik výhod. Tou první je jednoznačně to, že si sami připravíte to, co vám chutná, a ještě máte jistotu, z jakých to bylo surovin. Třeba ti, co trpí nějakou potravinovou intolerancí, tak je to pro ně téměř nutnost. Stejně tak u těch, co si zrovna hlídají příjem. Pokud navíc doma vaříte pro víc lidí, nebo to máte i jako večeři, tak vás to vyjde i levněji.

Takové vyvařování a chystání svačin má ale i svoje nevýhody. První je čas, který tomu musíte věnovat. Druhé to, že s sebou do práce nosíte nějaké boxy a musíte přemýšlet nad tím, jak to jídlo uchovat.

Za ty 3 roky, co jezdím do Blanska do práce, jsem vyzkoušela dost velké množství krabiček a flašek na pití. Z některých jsem byla nadšená, jiné jsem měla chuť hned po prvním použití vyhodit. Ono totiž když najdete část omáčky v kabelce, tak to není zrovna žádná hitparáda… Co tedy aktuálně doporučuji?

Mimochodem, nemusíte se omezovat pouze mým výběrem, ale prohlédnout si můžete kompletní nabídku svačinových krabiček.

Snídaňový box – třeba na cereálie

Bez snídaně dlouho nevydržím. V polovině případů ji stihnu i doma, v té druhé snídám v práci. Tak třikrát do týdne si dávám různé cereálie s bílým jogurtem, střídám to s ovocem s jogurtem a v neděli to většinou jistí vajíčka. Protože se mi nechce mít v práci celou pixli, tak si většinou odsypu na dva dny.

Dóza na cereálie  má objem 950 ml, takže by se toho do ní vlezlo ještě víc, což většinou ocením, když si beru právě ovoce, případně mrkev nastrouhanou s jablkem.

snídaňová miska

Krabičky na obědy? Se stylovým jídlonosičem zvládnete i celé menu!

Kdybych měla vybrat 1 věc z celé obědovo-svačinové nabídky, tak by to byl tento parádní třídílný jídlonosič. Jen co jsem jeho fotku dala na Instagram, tak se o něj strhl boj. Ani se vám nedivím! Jde o praktický kousek a ještě dobře vypadá. I když jde dobře uzavírat, tak i tak doporučuji nosit ho pěkně nastojato v tašce, kabelce, nebo přímo za pásek, který všechny 3 části spojuje. Zvláště pokud jedete autem, tak si ho dáte na sedačku, a pak jen přenesete do práce.

Já si takhle vzala nedělní slepičí vývar na svačinu a na oběd slepici s omáčkou a těstovinami. Další den to byla restovaná kapusta, pečené brambory a ryba. A jako třetí variantu jsem zkusila zeleninový salát, do druhé misky krutony a do třetí dezert. Vše přežilo bez úhony. 🙂

A teď trochu těch parametrů:

Celkový objem je 2040 ml (tedy 3 × 680 ml). Vyrobený je ze zdravotně nezávadného plastu a dát ho můžete do mrazáku, mikrovlnné trouby i myčky. Potěší vás i jeho cena! Aktuálně ho totiž seženete ani ne za 3 stovky!

Koupit jídlonosič Lock and Lock.

jidlonosič jidlonosic krabicky-do-prace lock-lock-doza misky-na-jidlo

Svačinové boxy – s přihrádkami i bez, stačí si vybrat

Svačinových boxů najdete u Kitosu nepřeberné množství. Vybírat můžete z několika velikostí, barev, druhů a uspořádání. Mně doma chyběla miska, která by měla víc přihrádek. Když nám 2 vybrané došly domů, tak mi tu jednu z nich chtěla Violka hned sebrat s tím, ať jí ve škole odhlásím svačiny, a že si je bude nosit v tomto. Takže pokud vám doma náhodou chybí motivace k jedení svačin (u nás tedy všeobecně nechybí), tak zkuste pořídit novou krabičku, která bude děti bavit. :-))

Opět jsem vyzkoušela několik variant, jako třeba domácí bulku, mandarinku a mrkev. Tím, jak byla krabička plná, tak ani nedošlo k tomu, že by se mi v ní něco přeházelo. Vše vydrželo tam, kde má. je tedy fajn, dát si takhle krabičky vždy pěkně na dno tašky/kabelky a máte ještě větší jistotu v tom, že vám nebude v tašce poletovat.

A protože vás během sdílení zajímala i tato dóza, tak tady máte i víc konkrétních informací:

  • Dózy lock jsou bezpečné a funkční nádoby, vyrobené z kvalitního plastu, který je trvanlivý a odolává vysokým teplotám.
  • Jou 100% vzduchotěsné a tím zajišťují dlouhodobou čerstvost uchovávaných potravin a jsou vynikající také z hlediska uchování vůně (aroma) – a to je prostě u jídla důležité!
  • Čtyři pohyblivé “klipy” zajišťující víko jsou odolné proti opotřebení.
  • Nádoby mají speciálně upravené vnější dno tak, aby se mohly bezpečně stavět na sebe a neklouzaly.
  • Dózy lock lze použít v chladničce, mikrovlnce nebo pro zamrazení a smíte je dát do myčky.
  • Navíc prošly přísnými hygienickými zkouškami a odpovídají nejpřísnějším předpisům.

Pořídit si domů dělenou dózu na potraviny.

box-na-svacinu krabicka-na-svacinu svacinovy-box

Láhev na vodu u sebe noste stále

Další vychytávka, která mi už teď nemůže chybět v kabelce například při běhání po městě, je tato vymazlená láhev na vodu. Vybrala jsem si ji hned ze 4 důvodů:

  1. Zaujala mě vzhledově hned na první pohled.
  2. oddělenou část například na citron, bylinky a jiné ovoce, které vám pak nepadá při pití do pusy. :-))
  3. Moje předchozí “cestovní láhev” zrovna dosloužila.
  4. Pitím vody z vlastní lahve šetřím peníze i naši planetu.

Ze svých oblíbených kombinací doporučuji vyzkoušet:

  • voda a citron/pomeranč/grep/limetka
  • voda, citron, zázvor
  • voda, citron, máta/meduňka
  • voda, salátová okurka
  • voda, borůvky, maliny, meduňka

Mimochodem ano, ty citrony jsou domácí a pěstujeme si je přes léto venku a v zimě na okně. 🙂

Vyzkoušet láhev na vodu BISFREE DETOX.

lahev na pitíláhev na vodu detox lahev lahev-na-vodu

V čem nosit pití do školy?

Od té doby, co chodí Violka do školy, tak vystřídala už 3 lahve na pití. Většinou po nějaké době přišla s tím, že jí teče, nebo jsem to vzdala já kvůli špatnému čištění. Láhev BISFREE ONE TOUCH jsem jako první koupila loni na cesty (Kitos má i pobočky ve spoustě měst v České republice – já ji koupila v Blansku), takže teď jsem ji vzala i Violi.

Vleze se do ní 550 ml tekutiny, takže pro dítě na půl dne akorát, a když má Violi vše dopité, tak si může ve škole dočepovat vodu. Stejně tak pokud chcete dětem ušetřit od zátěže na zádech, tak stačí dát do školy jen tu lahev a vodu si mohou natočit až ve škole.

Láhev je vyrobená z Tritanu – lehký, odolný proti nárazům a kvalitní plast – neobsahuje BPA, takže jde o nezávadný materiál. K tomu všemu se ještě dobře myje a snadno se s ní manipuluje, takže je vhodná i pro děti!

Pořídit si láhev na pití i pro děti.

Budu ráda, když mi dáte vědět, který kousek z mojí vybrané nabídky se vám líbí nejvíc. 🙂 Za mě je to rozhodně jídlonosič a dělená láhev.

Už jste viděli kuchařku RECEPTY DĚTEM – Vařte pro děti tak, aby chutnalo o vám? Pokud ne, tak mrkněte ♥ Najdete v ní 86 nových receptů, které jinde nenajdete a celkem se můžete těšit na 103 receptů pro celou rodinu ♥

Ještě mě nesledujete na Facebooku a Instagramu? Tak to honem napravte 🙂 Nic vám pak neuteče.

lahev na pití

 

Autor

Gabi

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...