Grilované brambory

Tak obyčejné, tak dobré. Zvlášť když máte nové brambory, chvíli před vařením vykopnuté ze země. To je teprve něco. Brambory si očistíme a umyjeme. U nových brambor necháváme slupku. Uvaříme v lehce osolené vodě tak, že nebudou úplně měkké. Řekněme, že když je budete kontrolovat, tak je vytáhnete v okamžiku, kdy byste si řekli, že… Číst dále…
Grilované kuře

Hit naší letošní grilovací sezony. A to bez přehánění. Nikdy by mě nenapadlo, že mi bude až tak moc chutnat grilované kuře. Poprvé jsem ho zahlédla na Instagramu Topgrilů. A když už jsme se celkem sžili s naším plynovým grilem Weber, tak přišla jeho chvíle. Nejdřív testovací verze jen pro nás. Ta prošla na 1… Číst dále…
Grilování: kuřecí maso v medovo-zázvorové marinádě v pita chlebu

Jako první si den předem připravíme maso. Smícháme utřený česnek, med, sójovou omáčku a citronovou šťávu. Vše důkladně promícháme. Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, které lehce osolíme a pak ho dáme do uzavíratelné nádoby. Nalijeme na něj marinádu, lžící promícháme tak, aby byl každý kousek obalený, zavřeme a dáme do lednice do druhého dne…. Číst dále…
Retro piškotový koláč s ovocem a pudinkem

Piškotový koláč, koláč s pudinkem, koláč s ovocem a pudinkem, pudinkový piškot s ovocem… názvů má hned několik. Nám ho pekla hlavně naše mamka. Ovoce střídala podle toho, co bylo zrovna k dispozici a pudink vařila v ovocné šťávě. Já si na něj nedávno vzpomněla a od té doby ho doma pekla už dvakrát. Poprvé… Číst dále…
Nakládaný hermelín s octem

Nakládaný hermelín potřebuje kvalitní ingredience a čas. Nic jiného na tom není. 🙂 Můžete si na něm pak doma pochutnat sami, nebo ho využít jako jedlý dárek na letní party, narozeniny i pod stromeček. *recept vznikl díky dlouhodobé spolupráci s Bzeneckým octem Doporučuji mrknout i na jejich stránky, překvapí vás, kam všude se ocet hodí…. Číst dále…
Pomerančový chlebíček

Přivítejte jaro svěžím a aromatickým pomerančovým chlebíčkem, který rozvoní váš domov a přinese na stůl kousek slunce. Tento jednoduchý recept překvapí nejen svou jednoduchostí a rychlostí přípravy, ale i bohatostí chutí, které se skvěle doplňují s každým soustem. Ideální na snídani, svačinu nebo jako sladký závěr rodinného oběda Upečte si chlebíček s vůní pomeranče Zhruba… Číst dále…
Snadné domácí rohlíky

Domácí pečivo je stále pro mnohé z nás strašák. Ale nemusí to tak být. Když si zatím netroufáte na pečení z kvásku, můžete sáhnout po droždí a vychutnat si třeba právě křupavé rohlíky kdykoliv, kdy na ně dostanete chuť. 🙂 Upečte si sádlové rohlíky Jako první si odvážíme sádlo, které necháme povolit. Navážíme si mouku…. Číst dále…
Jemná krémová česnečka

Miluju krémové polévky. Zvlášť během chladnější části roku. Takže není divu, že mají tady u mě na blogu velké zastoupení. Česnečku známe všichni hlavně “klasickou” z vývaru. Krémová podoba není tolik rozšířená, ale věřím, že až ji jednou doma uvaříte a ochutnáte, oblíbíte si ji. V seznamu ingrediencí vás možná lehce zarazí ocet. Naučila jsem… Číst dále…
Domácí skořicové cereálie

Kdo by je neznal. Křupavé, s vůní skořice, ale v naprosté většině variant také přeslazené a ne s dvakrát dobrým složením. Takže když jsem při kváskování narazila na recept na domácí cereálie a ještě navíc z kvásku – ano čtete správně – tak jsem dvakrát zajásala a hned se pustila do testování. Vzhledem k tomu,… Číst dále…
Slaný koláč s červenou řepou a nivou

Slaný koláč je vděčné jídlo nejen na večeře ale také party a oslavy – třeba i tu silvestrovskou. Těsto je domácí, takže vám chvíli času zabere, ale zase ne tolik, aby se vám do něj nechtělo. 🙂 Kombinace červené řepy a nivy je stará známá varianta, obměnit ji ale můžete i za kozí sýr. Recept… Číst dále…