pomerančový chlebíček

Pomerančový chlebíček

Příprava

10 min

Vaření

cca 40 min

Hlasuj

Ingredience

  • 150 g másla
  • 3 vejce
  • 90 g cukru krupice
  • 130 ml mléka
  • 250 g polohrubé mouky
  • 2 zarovnané lžičky prášku do pečiva kypřícího prášku do pečiva
  • z 1 pomeranče šťáva
  • z 1 pomeranče kůra
  • 40 g čokoládových pecek (nasekané čokolády)
  • tuk + hrubá mouka na vymazání a vysypání

Přivítejte jaro svěžím a aromatickým pomerančovým chlebíčkem, který rozvoní váš domov a přinese na stůl kousek slunce. Tento jednoduchý recept překvapí nejen svou jednoduchostí a rychlostí přípravy, ale i bohatostí chutí, které se skvěle doplňují s každým soustem. Ideální na snídani, svačinu nebo jako sladký závěr rodinného oběda

Upečte si chlebíček s vůní pomeranče

Zhruba 15 minut předem si nachystáme všechny ingredience, aby měly alespoň zhruba podobnou teplotu. Pomeranč (středně velký) důkladně umyjeme, nastrouháme kůru, a pak teprve rozpůlíme a odšťavníme.

Troubu si předehřejeme na 180 °C (horní-spodní ohřev) a formu na chlebíček (já používám litinovou) vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.

Ve větší míse smícháme metlou (šlehačem) vejce s cukrem a povoleným máslem. Pak přilijeme mléko a pomerančovou šťávu, lehce promícháme.

Přisypeme mouku, kypřící prášek, kůru z pomeranče a čokoládové pecky. Promícháme tak, aby bylo těsto hladké a přelijeme do vysypané formy.

Uhladíme a dáme péct na cca 40 minut.

Před vytažením z trouby radši ještě otestujeme pomocí špejle.

Po vytažení necháme 2 minuty stát, pak vyklopíme a necháme zcela vychladnout.

Dobrou chuť. 

sladký chlebíček ve forměpomeranč recept sladkývelikonoční receptrychlý dezertdezert s čokoládou

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
0 0 100