Ingredience
- 150 g másla
- 3 vejce
- 90 g cukru krupice
- 130 ml mléka
- 250 g polohrubé mouky
- 2 zarovnané lžičky prášku do pečiva kypřícího prášku do pečiva
- z 1 pomeranče šťáva
- z 1 pomeranče kůra
- 40 g čokoládových pecek (nasekané čokolády)
- tuk + hrubá mouka na vymazání a vysypání
Přivítejte jaro svěžím a aromatickým pomerančovým chlebíčkem, který rozvoní váš domov a přinese na stůl kousek slunce. Tento jednoduchý recept překvapí nejen svou jednoduchostí a rychlostí přípravy, ale i bohatostí chutí, které se skvěle doplňují s každým soustem. Ideální na snídani, svačinu nebo jako sladký závěr rodinného oběda
Upečte si chlebíček s vůní pomeranče
Zhruba 15 minut předem si nachystáme všechny ingredience, aby měly alespoň zhruba podobnou teplotu. Pomeranč (středně velký) důkladně umyjeme, nastrouháme kůru, a pak teprve rozpůlíme a odšťavníme.
Troubu si předehřejeme na 180 °C (horní-spodní ohřev) a formu na chlebíček (já používám litinovou) vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Ve větší míse smícháme metlou (šlehačem) vejce s cukrem a povoleným máslem. Pak přilijeme mléko a pomerančovou šťávu, lehce promícháme.
Přisypeme mouku, kypřící prášek, kůru z pomeranče a čokoládové pecky. Promícháme tak, aby bylo těsto hladké a přelijeme do vysypané formy.
Uhladíme a dáme péct na cca 40 minut.
Před vytažením z trouby radši ještě otestujeme pomocí špejle.
Po vytažení necháme 2 minuty stát, pak vyklopíme a necháme zcela vychladnout.
Dobrou chuť.