Jehněčí kebab

Porcí

7

Hlasuj

Ingredience

  • 800 g vykostěného jehněčího masa ze žeber
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku (drcený)
  • 1 lžíce tymiánových lístků
  • 1 lžička římského kmínu
  • sůl, pepř
  • 2 lžíce strouhanky

 

Postup:

Na omáčku:

300 g bílého jogurtu, stroužek česneku (drcený), špetka soli, petrželová nať

Maso s cibulí rozmixujeme, přidáme veškeré přísady – solíme lehce.

Troubu s grilem si rozehřejeme podle nastavení konkrétní trouby nebo použijeme grilovací pánev. Maso uhněteme to válečků a napícháme na grilovací jehly nebo dřevěné špejle.

Pečeme ze všech stran, dokud není maso hotové.

Mezitím si připravíme omáčku smícháním všech ingrediencí.

Podáváme například s indickým chlebem, pečenými bramborami nebo hranolky.

jehneci-kebab jehneci-kebab2

 

 

 

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
0 0 100
-->