Mrkvový dort

100%

Porcí

8

Vaření

1 h

Hlasuj

Ingredience

  • 1 hrnek špaldové celozrnné mouky
  • 1/2 hrnku špaldové mouky hladké
  • 1/2 hrnku mandlové mouky
  • 1/2 hrnku třtinového cukru
  • 1 hrnek slunečnicového oleje
  • 4 celá vejce
  • 1/2 bio vanilkového cukru
  • 2 zarovnané lžičky jedlé sody
  • 2 zarovnané lžičky prášku do pečiva
  • 2 zarovnané lžičky skořice
  • 3 hrnky nahrubo nastrouhané mrkve

Postup:

Krém: 

500 g tvarohu (může být ten ve vaničce), slabá 1/2 hrnku cukru moučka, šťáva z 1/2 citronu, 2 lžíce másla

 

Očistíme si mrkev a nahrubo ji nastrouháme. Troubu předehřejeme na 180°.

Cukr, vanilkový cukr a vejce vyšleháme ve větší míse. Přidáme vše sypké, olej a promícháme. Vmícháme mrkev a ještě jednou důkladně promícháme.

Kulatou formu vymažeme a vysypeme strouhankou. Nalijeme těsto do formy a uhladíme.

Pečeme zhruba 60 minut, těsto se musí odlepovat od krajů a po zapíchnutí špejle se nesmí lepit těsto.

Po vyndání necháme hodinu chládnout ve formě, pak teprve vyndáme a počkáme další hodinu, než dort rozkrojíme. Mezitím si připravíme krém smícháním všech ingrediencí. Jednou polovinou potřeme prostředek, přiklopíme odkrojenou částí a druhou polovinou krému potřeme vrch dortu.

Ideálně podáváme až druhý den, chutná pak lépe.

mrkvovy-dort

 

 

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
100 0 100
-->