Kroupoto s kořenovou zeleninou

69%

Porcí

5

Příprava

10 min

Vaření

35 min

Hlasuj

Ingredience

  • 350 g ječných krup
  • 2 cibule
  • 4 větší mrkve
  • 3 petržele
  • 1/2 celeru
  • 2 stroužky česneku
  • 2 polévkové lžíce sojové omáčky
  • čerstvě mletá sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • olivový olej
  • parmazán
  • bylinky (petrželová nať/pažitka/koriandr)

Rizoto z krup nebo také kroupoto je u nás doma čím dál více oblíbené. Kupuji většinou menší kroupy a kombinaci volím podle toho, na co máme zrovna chuť nebo co je doma. Teď v zimě se přímo nabízí kombinace s kořenovou zeleninou, kterou spousta z nás má určitě ještě někde uskladněnou ze zahrádky.

Jak si připravit kroupoto

Jako první si dáme uvařit kroupy. Já je nejdřív propláchnu dvakrát ve studené vodě, a až pak dávám vařit do lehce osolené vody. Buď můžete dát vodu předehřát nebo dát kroupy přímo do studené vody. Já volím druhou variantu a kroupy se pak vaří zhruba 30-35 minut.

Mezi tím, co se vaří kroupy si připravíme zeleninovou směs. Všechno zeleninu očistíme a okrájíme. Cibuli nakrájíme na malé kostičky a celer, petržel a mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Na pánvi s kapkou olivového oleje orestujeme nejdříve cibulku, pak přidáme zeleninu a jako poslední i prolisovaný česnek. Vše skutečně jen lehce osolíme a opepříme. Přidáme kvalitní sojovou omáčku a přomícháme.

Po uvaření přisypeme kroupy, promícháme a při podávání můžeme doplnit o strouhaný parmazán a bylinky.

kroupoto_recept zdravy_recept_kroupy

kroupove_rizoto_recept_pro_deti

Summary
recipe image
Recipe Name
Kroupoto s kořenovou zeleninou
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
69.230769230769 0 100