Ingredience
- 2 vejce
- 150 g třtinového cukru
- 125 g rozpuštěného másla
- 125 g medu
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžíce perníkového koření
- 500 g špaldové mouky hladce mleté/žitné mouky hladce mleté
- 3 zarovnané lžíce karobu
Recept na tyto perníčky mám opět od kamarádky Zuzky. Říkala jsem si, že by nebylo špatné, zkusit i nějakou další alternativu. Do pečení jsem zapojila i děti, otestovala konečně váleček, který jsem dostala od kolegyň a kamarádek z Testováno na dětech a musím říct, že jsem spokojená. I když je tato varianta perníčků s cukrem, tak jednou za rok tato varianta rozhodně může projít.
Tak trochu jiné perníčky
Vejce ušleháme v míse s cukrem. Přidáme rozpuštěné máslo, povolený med a promícháme. Nakonec zamícháme zbytek ingrediencí a vypracujeme těsto.
Dáme uležet do lednice na 2 hodiny.
Po vytažení z lednice necháme pár minut povolit. Rozválíme na tenký plát (zhruba 0,4 – 0,5 cm) a vykrajujeme. Klademe na plech s pečícím papírem. Pečeme na 170 °C zhruba 6-10 minut.
Zajímá vás, co je u mě nového? Přihlaste se k odběru chutných novinek (recepty, soutěže a další zajímavosti okolo blogu).