Ingredience
- 3 kg ovoce
- 800 g – 1 kg třtinového cukru
- 1 citron
- 3 lžičky skořice
- 8 hřebíčků
- 1 badyán
Postup:
Jsou dvě možnosti. Buď budete čaj péct přímo z čerstvého ovoce, které je momentálně k dispozici nebo si část ovoce musíte předem zamrazit.
Veškeré ovoce musí být důkladně očištěné, omyté a pokud jsou tam větší kusy (např. jahody, meruňky), tak je nakrájíme. Citron omyjeme, nakrájíme na kolečka, přidáme do velkého pekáče k ovoci.
Vložíme do trouby na 230 °C na 20 minut, pak přisypeme veškerý cukr, skořici, hřebíček a badyán a pečeme zhruba hodinu, za předpokladu, že jsme použili i mrazené ovoce, jinak stačí cca půl hodina. Pokud máme ovoce v hlubším plechu nebo pekáči, občas jej promícháme.
Ihned po vyndání plníme horkým ovocem umyté sklenice, které otočíme na 24 hodin dnem vzhůru
Na podzim nebo v zimě stačí jen otevřít sklenici, do hrnku dát pár lžiček ovoce a zalít horkou vodou.
Pozn. Tato verze je vhodná pro děti, pokud ovšem chceme určité “přilepšení” pro dospělé, tak se k ovoci při pečení přilívá několik lžic rumu.
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/43643/virtual/www/domains/receptydetem.cz/wp-content/themes/recipes/single-recipe.php on line 128