Ingredience
- 100 g hladké mouky
- 80 g kukuřičné mouky
- 70 g másla
- 50 g moučkového cukru
- 1 vejce
Postup:
Tvarohový střed: 40 g třtinového cukru, 500 g čerstvého (plnotučného) tvarohu, 1 lžíce medu, 3 vejce (žloutky a bílky odděleně), 20 g hladké mouky, 1/2 sáčku vanilkového cukru
Posypka: 40 g mandlových lupínků, 25 g třtinového cukru, 1 lžíce skořice
Z mouky, másla a cukru vypracujeme prsty drobenku. Přidáme celé vejce a vše spojíme v těsto, které prsty namačkáme do kulaté pečící formy o průměru 23 cm (kousek i po okrajích).
Smícháme tvaroh, lžičku medu, žloutky, mouku a vanilkový cukr.
V jiné (vysoké) misce ušleháme z bílků sníh a poté do něj zašleháme cukr. Opatrně sníh vmícháme do tvarohové směsi. Tvarohovým krémem naplníme těsto ve formě.
Smícháme třtinový cukr, skořici a mandlové lupínky a posypeme směsí dort.
Troubu předehřejeme na 180°C a pečeme zhruba hodinu, dokud není krém pevný. Necháme dezert vychladnout v troubě.