Domácí rohlíky II.

75%

Vaření

16 min

Hlasuj

Ingredience

  • 250 ml vlažné vody
  • 3 lžíce másla
  • 1 balíček instantního droždí
  • 500 g polohrubé mouky
  • 10 g cukru
  • 10 g soli

Postup:

Rozpustíme máslo. Do větší mísy nalijeme vlažnou vodu, přidáme droždí a máslo, chvíli mícháme. Postupně přisypeme suché ingredience.

Dáme na 1-2 hodiny kynout (záleží kde necháme kynout, na teplém místě to je rychlejší) – po půl hodině přeložíme.

Po vykynutí uděláme malé bochníčky (pro představu zhruba 80 g), lehce je zpracujeme a necháme 10 minut kynout. Potom rozválíme každý bochníček do elipsy (zhruba o délce 25 cm) a srolujeme do ruličky – dobře utáhneme!

Klademe na pečící papír dostatečně od sebe, pokapeme vodou a necháváme kynout dalších 45 minut.

V troubě necháme 1 plech navíc, kde máme zhruba 250 ml vody. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 250 °C asi 16 minut.

domaci-rohliky

domaci-rohliky-II

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
75 0 100

Napiš komentář

-->