Ingredience
- 25 g čerstvého droždí
- 50 ml vody
- 250 – 270 ml vody
- 2 lžíce jogurtu
- 70 g žitné chlebové mouky
- 430 g hladké mouky
- 100 g vařených brambor
- 3 lžičky soli
- 1 lžíce kmínu
- 1 lžíce drceného kmínu
- 2 lžíce lněného semínka
Postup:
Připravíme si kvásek s 50 ml vody a droždí. Ve zbytku vody rozmícháme jogurt, do toho přidáme zbylé ingredience plus kvásek a vytvoříme těsto, které nesmí být moc tuhé. Necháme vykynout.
Vykynuté těsto přendáme na pomoučený vál (žitnou chlebovou moukou) a několikrát ho lehce přeložíme, až vytvoříme bochník. Skulíme jej do pomoučené ošatky a přikryjeme – necháme 30 – 60 minut kynout (záleží na teplotě v místnosti).
Troubu zapneme na maximum, na dno si připravíme plech s vodou a druhý plech si předehřejeme. Chleba z ošatky přemístíme na pečící papír, který následně přendáme na předehřátý plech.
Pečeme 10 minut na maximu, poté dalších 30 minut na 180 °C.
Kategorie
Recept od
Gabi
Dejte vědět svým přátelům...
66.666666666667
0
100