Ingredience
- 500 g bílého chřestu
- 3 velké brambory
- 150 ml 30% smetany
- sůl
- muškátový oříšek
- na dozdobení: krutonky, bazalka, klidně i olivový olej
Postup:
Chřest oloupeme a odkrojíme spodní dřevnatou část. Nakrájíme na asi dvoucentimetrové kousky a dáme jej na 15 minut vařit do osolené vody. Zvlášť uvaříme na kostičky nakrájené brambory, které necháme trochu rozvařit. Brambory přidáme k uvařenému chřestu (ze kterého neodléváme vodu) a mixérem umixujeme krém. Přidáme smetanu na zjemnění a dochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem (s tím velmi opatrně, je hodně aromatický).
Na dozdobení můžeme použít krutonky, lístek bazalky, kdo by chtěl, může lehce zakápnout olivovým olejem
Dejte vědět svým přátelům...
100
0
100