Domácí tyčinky se sezamem / lněným semínkem

Hlasuj

Ingredience

  • 2 a 2/3 hrnku chlebové mouky
  • 3 kávové lžičky sušené droždí
  • 3 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 rovná kávová lžička soli
  • špetka sušeného oregana
  • špetka římského kmínu
  • 1 hrnek teplého mléka
  • sezamová nebo lněná semínka na posypání
  • sůl
  • 1 dcl vroucí vody
  • 12 g sody

Postup:

Do velké mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, sušené droždí, oregano, kmín a vše promícháme. Přilijeme horké mléko a olej a vypracujeme hladké těsto – nejdříve hněteme vařečkou poté ručně.

Přikryjeme a dáme kynout na teplé místo na 1 hodinu.

Těsto vyválíme na tenký plát a krájíme na tenké proužky. Postupně klademe na plech, který si vyložíme pečícím papírem.  Každou tyčinku potřeme směsí vroucí vody se sodou a lehce posypeme sezamovým nebo lněným semínkem a solí. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C, dokud tyčinky nezezlátnou.

Můžeme podávat samotné nebo v kombinaci s různými dipy, například avokádovým.

avokadovy-dip-postupdomaci-slane-tycinky-postup

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
0 0 100
-->