Ingredience
- 2 a 2/3 hrnku chlebové mouky
- 3 kávové lžičky sušené droždí
- 3 polévkové lžíce olivového oleje
- 1 rovná kávová lžička soli
- špetka sušeného oregana
- špetka římského kmínu
- 1 hrnek teplého mléka
- sezamová nebo lněná semínka na posypání
- sůl
- 1 dcl vroucí vody
- 12 g sody
Postup:
Do velké mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, sušené droždí, oregano, kmín a vše promícháme. Přilijeme horké mléko a olej a vypracujeme hladké těsto – nejdříve hněteme vařečkou poté ručně.
Přikryjeme a dáme kynout na teplé místo na 1 hodinu.
Těsto vyválíme na tenký plát a krájíme na tenké proužky. Postupně klademe na plech, který si vyložíme pečícím papírem. Každou tyčinku potřeme směsí vroucí vody se sodou a lehce posypeme sezamovým nebo lněným semínkem a solí. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C, dokud tyčinky nezezlátnou.
Můžeme podávat samotné nebo v kombinaci s různými dipy, například avokádovým.
Kategorie
Recept od
Gabi
Dejte vědět svým přátelům...
0
0
100