Ingredience
- 1 menší dýně hokaido
- 3 mrkve
- 2 brambory
- 1 cibule
- 30 g másla
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- voda
- himalájská sůl
- semínka (lněná, sezamová, dýňová, chia)
- rozmarýn
Co vás na podzim zaručeně postaví na nohy? Polévky! Receptů na ně není nikdy dost, takže přidávám další z našich top polévek. Poslední dobou mě baví právě do krémových polévek přidávat místo krutonů semínka a čerstvé bylinky. I do této dýňovo-mrkvové jsem teda přisypala hrst chia, lněných a slunečnicových semínek a na ovonění rozmarýn.
Na fotce můžete omrknout i můj nejoblíbenější hrnec z Fissler sady hrnců. Vejde se toho do něj totiž vážně hodně 🙂 Takže značka ideál. Ohledně celé sady vám již brzy napíši víc. Mám připravenou rozsáhlou recenzi, tak si hlídejte blog. A teď už hurá na recept.
Uvařte si krémovou polévku z dýně, mrkve a brambor
Dýni důkladně umyjeme, očistíme a rozkrojíme. Vydlabeme dužinu a nakrájíme na malé kostky. Na kostičky si nakrájíme i cibuli, mrkev a brambory.
Rozehřejeme si hrnec, na másle a olivovým oleji orestujeme cibuli a mrkev, přidáme dýni s bramborami, lehce osolíme a zalijeme vodou. Vody dáváme tak, aby byla všechna zelenina ponořená. Necháme vařit.
Jakmile je zelenina měkká, vypneme vařit, tyčovým mixerem rozmixujeme polévku a ochutnáme, zda není potřeba dosolit.
Až při podávání přidáme hrst semínek a čerstvý rozmarýn.
Zajímá vás, co je u mě nového? Přihlaste se k odběru chutných novinek (recepty, soutěže a další zajímavosti okolo blogu).