Ingredience
- 350 g celozrnné žitné mouky hladce mleté
- 4 lžičky kypřícího prášku
- 2 lžičky skořice
- 1/2 lžičky pravé vanilky
- špetka soli
- 300 g hrušek
- 75 g rozinek
- 90 ml slunečnicového oleje
- 70 ml javorového sirupu
- olej a mouka na vymazání a vysypání formy
Postup:
V míse smícháme veškeré suché ingredience a přidáme hrušky i rozinky. Nalijeme olej a sirup a důkladně promícháme. Formu vymažeme a vysypeme, rozvrstvíme do ní těsto (pokud se více lepí, můžeme jej roztáhnout prsty).
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C zhruba 30 minut – vyzkoušíme zapíchnutím špejle.
Necháme zcela vychladnout a podáváme.
Pozn. díky celozrnné mouce je koláč nižší
Dejte vědět svým přátelům...
26.666666666667
0
100