Ingredience
- 1 celé kuře
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce čerstvé citronové šťávy
- 1 lžíce sweet chilli omáčky
- sůl
- rozmarýn
Postup:
V misce smícháme med, olej, citronovou šťávu a sweet chilli omáčku. Kuře v pekáči lehce osolíme a poté potřeme hotovou medovou omáčkou, na vrch dáme snítku rozmarýnu.
Lehce podlijeme vodou a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 200°C, v průběhu pečení kuře otáčíme.
Doba pečení záleží jak na celkové velikosti, tak na původu kuřete. Domácí bio kuře se peče déle, proto je dobré vyzkoušet upečení tím, že do nejsilnějšího místa zapíchneme párátko a vyteče jen čirá šťáva.
Pozn. nebojte se, že se kuře pálí nebo “tmavne” více než obvykle, je to způsobeno medem.
Jako vhodná příloha může být kuskus s jarní cibulkou, kdy potřebné množství kuskusu zalijeme dvojnásobným množstvím horké vody (lehce osolené) a necháme nabobtnat a změknout. Pak už jen nakrájet nať jarní cibulky a zamíchat do kuskusu.