Jogurtová jahodová bublanina

0%

Hlasuj

Ingredience

  • 250 g jemně mleté žitné mouky
  • 250 g polohrubé mouky
  • 500 g bílého jogurtu
  • 4 vejce
  • 150 g třtinového cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 malá lžička jedlé sody
  • jahody
  • Olej a strouhanka (kokos) na vymazání a vysypání
  • Cukr moučka na posypání
  • lístky stévie na ozdobení

Postup:

Vejce ušleháme s cukrem v pěnu. Přimícháme jogurt a mouky s prášky. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, rozvrstvíme jahody (omyté a nakrájené na půlky) a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 200 °C. Upečení můžeme vyzkoušet zapíchnutím špejle.

jahodova-bublanina jogurtova-bublanina

bublanina

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
0 0 100
-->