Čokoládový koláč

100%

Vaření

25 min

Hlasuj

Ingredience

  • 100 g tmavé kvalitní čokolády
  • 100 g bílé čokolády
  • 4 lžíce karobu
  • 250 g másla
  • 3 lžíce javorového sirupu
  • 100 g hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 3 vejce
  • 50 g plátků mandlí
  • máslo a mouka na vysypání a vymazání formy

Nebe na zemi? Dezert se spoustou čokolády ale bez dalšího přidaného cukru? To vše splňuje tento čokoládový koláč.

Postup:

Připravíme vodní lázeň, ve které rozpustíme máslo a nalámanou čokoládu.

Mezi tím si rozehřejeme troubu na 180 °C a smícháme v míse mouku, prášek do pečiva, karob a mandle.

Jakmile je čokoláda s máslem rozpuštěná, odstavíme z plamenu a necháme vychládnout. Přidáme javorový sirup, následně suché ingredience a nakonec vmícháme rozšlehaná vejce (stačí ručně metličkou nebo vidličkou).

Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný menší plíšek.

Pečeme zhruba 25 minut.

cokoladovy-kolac kolac-bez-cukru

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
100 0 100

Napiš komentář

-->