Ingredience
- 100 g tmavé kvalitní čokolády
- 100 g bílé čokolády
- 4 lžíce karobu
- 250 g másla
- 3 lžíce javorového sirupu
- 100 g hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 3 vejce
- 50 g plátků mandlí
- máslo a mouka na vysypání a vymazání formy
Nebe na zemi? Dezert se spoustou čokolády ale bez dalšího přidaného cukru? To vše splňuje tento čokoládový koláč.
Postup:
Připravíme vodní lázeň, ve které rozpustíme máslo a nalámanou čokoládu.
Mezi tím si rozehřejeme troubu na 180 °C a smícháme v míse mouku, prášek do pečiva, karob a mandle.
Jakmile je čokoláda s máslem rozpuštěná, odstavíme z plamenu a necháme vychládnout. Přidáme javorový sirup, následně suché ingredience a nakonec vmícháme rozšlehaná vejce (stačí ručně metličkou nebo vidličkou).
Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný menší plíšek.
Pečeme zhruba 25 minut.
Dejte vědět svým přátelům...
100
0
100