Ingredience
- 250 g špaldové mouky hladce mleté
- 2 kávové lžičky kypřícího prášku bez fosfátů
- 2 zarovnané lžíce holandského kakaa
- 1 zarovnaná kávová lžička sušeného zázvoru mletého
- 2 sáčky svařákového koření SONNENTOR
- špetka soli
- 2 vejce
- 200 ml plnotučného mléka
- 80 ml rostlinného oleje
- 5 lžic rozpuštěného medu
- 80 g poctivé čokolády
Muffiny s vůní svařeného vína nebyly původně můj nápad. Ochutnala jsem je v pekařství kousek od naší práce a od té chvíle jsem na ně musela myslet. Tam na mě byl muffin přeslazený, takže jsem je chtěla zkusit doma s tím, že složení bude čistě na mně. Jestli ale máte radši sladší dezerty, tak si do těsta přidejte víc medu. Já to mám teď v těhotenství stále tak, že sladké zrovna nemusím a doma už si na to zvykají taky. 🙂
Co se týče koření do svařeného vína, využila jsem toho, co mám doma. Je od SONNENTORU a najdete ho pod názvem koření do svařeného červeného vína. Jen jsem roztrhla sáčky a bylo. 🙂
Upečte si voňavé muffiny s čokoládou
Ve větší míse smícháme mouku, prášek do pečiva, kakao, zázvor, svařákové koření a špetku soli.
V druhé míse smícháme mléko, vejce, olej a med – prošleháme metličkou. Smícháme suché a tekuté ingredience, vmícháme nalámanou čokoládu a plníme do formiček/košíčků na muffiny.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C zhruba 18-20 minut.
Sledujte mě také na Facebooku a Instagramu.