Ingredience
- 1 velká cibule
- 4 rajčata
- červené papriky
- 1 Cottage sýr
- 1 zakysaná smetana
- olivový olej
- špetka soli
- 1 stroužek česneku
- pár lístků bazalky
Postup:
Očistíme a umyjeme zeleninu. Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme ji restovat na rozpálený olivový olej (stačí kapka). Mezitím si nakrájíme papriku a rajčata, taktéž na drobné kousky. Nejdříve přidáme papriku, kterou necháme osmahnout, až poté přidáme rajčata. Lehce osolíme, průběžně mícháme a počkáme, až nám rajčata pustí šťávu.
Česnek oloupeme, rozdrtíme a přidáme společně s nasekanými lístky bazalky. Už jen lehce necháme provařit a odstavíme z plamene, necháme 10 minut bokem.
V míse smícháme Cottage sýr se zakysanou smetanou a po 10 minutách přidáme i zeleninovou směs. Důkladně promícháme, ochutnáme a případně dochutíme.
Dáme chladit do lednice.
Podáváme s jakýmkoliv pečivem nebo třeba i k pečeným bramborům, vařeným těstovinám…
Kategorie
Recept od
Gabi
Dejte vědět svým přátelům...
50
0
100