bábovka

Bábovka ze zakysané smetany s vůní koření

100%

Porcí

10

Příprava

10 min

Vaření

50 min

Hlasuj

Ingredience

  • 2 vejce
  • 1/2 hrnku polotučného mléka
  • 1/3 hrnku třtinového cukru
  • 110 g rozpuštěné máslo
  • 2 hrnky polohrubá mouka
  • 1 prášek do pečiva
  • špetka soli
  • 3 kávové lžičky SONNENTOR koření na koláče
  • 300 g zakysané smetany

3 ingredience, které jsou ale namíchány tak, že díky nim vykouzlíte voňavé sušenky, koláče i bábovky. O čem mluvím? O SONNENTOR koření na koláče a keksy. Jako vždy v bio kvalitě, krásné krabičce a za fajn cenu (krabička vychází na 85 Kč).

Původně jsem si dělala zálusk na keksy, ale jako první jsem použila tento mix do bábovky. Recept vznikl na způsob “co spíž a lednice daly”, protože jsem měla zrovna před velkým nákupem. Každopádně místo 1 hrnku polohrubé mouky můžete dát 1 hrnek špaldové mouky hladce mleté.

sonnentor koření 3W2B6257 3W2B6261

Upečte si voňavou bábovku

Jako první si předehřejeme troubu na 200 °C (dávám s funkcí páry) a vytáhneme si všechny ingredience z lednice, aby měly stejnou teplotu.

Vymažeme si formu na bábovku tukem a vysypeme hrubou moukou.

V míse smícháme vejce, třtinový cukr a rozpuštěné máslo (které není horké!). Pak postupně zašleháme na pomalé otáčky zakysanou smetanu a mléko.

Bokem si smícháme všechny sypké suroviny a opatrně je vmícháme do tekuté části těsta.

Přendáme do formy na bábovku a dáme péct zhruba na 50 minut.

Před vytažením z trouby můžeme vyzkoušet pomocí špejle upečení (těsto se nesmí lepit). Po samotném vytažení bábovku hned vyklopíme a necháme zcela vychladnout.

Dobrou chuť!

Ještě mě nesledujete na Facebooku a Instagramu? Přidejte se a těšte se na spoustu tipů a recenzí.

smetanová bábovkakořeněná bábovkabábovka s kořenímrychlá bábovkahrnková bábovkakoření biobio koření

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
100 0 100