Ingredience
- 2 vejce
- 1/2 hrnku polotučného mléka
- 1/3 hrnku třtinového cukru
- 110 g rozpuštěné máslo
- 2 hrnky polohrubá mouka
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli
- 3 kávové lžičky SONNENTOR koření na koláče
- 300 g zakysané smetany
3 ingredience, které jsou ale namíchány tak, že díky nim vykouzlíte voňavé sušenky, koláče i bábovky. O čem mluvím? O SONNENTOR koření na koláče a keksy. Jako vždy v bio kvalitě, krásné krabičce a za fajn cenu (krabička vychází na 85 Kč).
Původně jsem si dělala zálusk na keksy, ale jako první jsem použila tento mix do bábovky. Recept vznikl na způsob “co spíž a lednice daly”, protože jsem měla zrovna před velkým nákupem. Každopádně místo 1 hrnku polohrubé mouky můžete dát 1 hrnek špaldové mouky hladce mleté.
Upečte si voňavou bábovku
Jako první si předehřejeme troubu na 200 °C (dávám s funkcí páry) a vytáhneme si všechny ingredience z lednice, aby měly stejnou teplotu.
Vymažeme si formu na bábovku tukem a vysypeme hrubou moukou.
V míse smícháme vejce, třtinový cukr a rozpuštěné máslo (které není horké!). Pak postupně zašleháme na pomalé otáčky zakysanou smetanu a mléko.
Bokem si smícháme všechny sypké suroviny a opatrně je vmícháme do tekuté části těsta.
Přendáme do formy na bábovku a dáme péct zhruba na 50 minut.
Před vytažením z trouby můžeme vyzkoušet pomocí špejle upečení (těsto se nesmí lepit). Po samotném vytažení bábovku hned vyklopíme a necháme zcela vychladnout.
Dobrou chuť!
Ještě mě nesledujete na Facebooku a Instagramu? Přidejte se a těšte se na spoustu tipů a recenzí.