Ingredience
- 1 menší květák
- 150 g rukoly
- 1 červená cibule
- 40 g slunečnicových semínek
- 80 g cheddaru
- sůl
- 1 kávová lžička ghee
Květák doma milujeme. Ale občas narážím na to, že se opakují jeho variance (v podobě smaženého, na mozeček, pečeného a květákového krému), a tak jsem přemýšlela, jak ještě si ho připravit. Napadlo mě ho dostat do salátu. S lehce štiplavou rukolou a jemným dresingem skvěle funguje. Když k tomu přidáte opečená semínka a cheddar, tak rázem získáte velice chutnou večeři.
Ochutnejte chutnou kombinaci s květákem
Květák si zbavíme listů, rozdělíme ho na růžičky a důkladně umyjeme. Rukolu opláchneme.
Nachystaný květák uvaříme v lehce osolené vodě. Cibuli nakrájíme na půlky a následně na tenké měsíčky. Cheddar na malé kousky.
Na suché pánvi orestujeme slunečnicová semínka. Ty si pak dáme bokem do misky.
Zakysanou smetanu lehce osolíme, opepříme a přidáme nasekanou petrželovou nať.
Jakmile je květák měkký, rozpálíme lžičku ghee na pánvi a na něm opečeme květák.
Při podávání dáme na talíř listy rukoly, cibuli, opečený květák a vše posypeme nakrájeným cheddarem a semínky. Dresing necháme bokem každému na dochucení.
Dobrou chuť!
Dřevěné misky mám z eshopu Čisté dřevo. Stejně tak salátové příbory a krájecí prkýnko na bylinky. Jestli vás zajímá o dřevěných doplňcích do kuchyně a domácnosti víc, tak si můžete přečíst můj článek na blogu.