Ingredience
- 2 bílé cibule
- 10 ml slunečnicového oleje
- 2 polévkové lžíce zelené kari pasty
- 1 l vody
- 165 ml kokosového mléka
- 700 g mražené kukuřice
- 2 čajové lžičky kurkumy
- 1/2 čajové lžičky soli
- čerstvý popcorn
Nedávno jsem v rámci mexického víkendu ochutnala v jedovnickém Surfbaru dokonalou kukuřičnou polévku. Bylo mi jasné, že ji doma úplně přesně netrefím, ale věděla jsem, že se o to musím alespoň pokusit. 🙂
Chuťově jsem se přiblížila a co je hlavní, všem doma chutnala.
Ochutnejte polévku z kukuřice
Cibuli si nakrájíme nadrobno. Rozehřejeme si hrnec, kápneme slunečnicový olej a na něm orestujeme cibuli. Jakmile lehce zezlátne, přidáme povolenou kukuřici.
Promícháme a okořeníme kurkumou a solí. Zalijeme vodou a necháme vařit.
Jakmile kukuřice změkne, vypneme vařič a necháme 5 minut stát. Pak vše rozmixujeme výkonným tyčovým mixérem. (Jestli vám ale i tak zůstanou v krému slupky z kukuřice, budete ho muset propasírovat přes sítko)
Vmícháme kokosový olej a odděláme si porci pro děti. Pak teprve přidáme zelenou kari pastu, která stačí lehce vmíchat.
Jako bonus můžeme nechat vypukat pár kukuřičných zrnek na čerstvý popcor.
Dobrou chuť!
Ještě mě nesledujete na Facebooku a Instagramu? Přidejte se a těšte se na spoustu tipů a recenzí.
Dřevěná miska a podložka pod hrnec je z eshopu Čisté dřevo.