Ingredience
- 2 jablka
- 1 hruška
- 2 polévkové lžíce pohankových (ovesných) vloček
- 2 polévkové lžíce bílého jogurtu
- 12 polévkových lžic mandlového mléka
- 1 polévková lžíce medu
Smoothie je v dnešní době velmi populární. Kdo ho nepije, jako by nebyl. Alespoň tak mi to připadá. Jeho popularita je logická. Příprava je rychlá a snadná a do těla dostanete spoustu zdravých surovin. Tyto super nápoje jsou oblíbené i u dětí, takže pokud třeba bojujete s ovocem a zeleninou, je to ten pravý způsob, jak ho do dětí “dostat”.
Teď v zimě ale vidím problém v tom, že se připravuje smoothie z mražených ingrediencí nebo se dokonce přidává led. V zimě je třeba tělo spíše prohřát. Pokud tedy chceme smoothie, zkusme volit suroviny, které jsou pro zimu vhodnější a nepřidávat led.
Toto je jedna ze zimních variant a tak nám chutnala, že jsem si až při úpravě fotek uvědomila, že jsem samotné smoothie nevyfotila a mám jen fotky s Jiříkem 🙂
Postup:
Jablka a hrušku umyjeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na malé kousky. Dáme společně s ostatními ingrediencemi do vyšší nádoby a tyčovým mixérem rozmixujeme nebo použijeme přímo smoothie maker.