Ingredience
- 500 g bílého chřestu
- 4 velké lžíce bílého jogurtu
- tenký plátek másla
- sůl a pepř
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička olivového oleje
Postup:
U chřestu odkrojíme zdřevnatělou část (zhruba 2 cm), důkladně oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Dáme vařit do lehce osolené vody a přidáme plátek másla. Vaříme doměkka, ale ne tak, aby byl chřest zcela rozvařen.
Po uvaření scedíme vodu, zakapeme citronem, přidáme jogurt, olivový olej, lehce opepříme a rozmixujeme dohladka. Ochutnáme a případně lehce dosolíme.
Můžeme podávat jak teplé, tak vychlazené.
Hodí se k pečeným a vařeným masům.
Kategorie
Recept od
Gabi
Dejte vědět svým přátelům...
0
0
100