Krém z bílého chřestu

Hlasuj

Ingredience

  • 500 g bílého chřestu
  • 4 velké lžíce bílého jogurtu
  • tenký plátek másla
  • sůl a pepř
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička olivového oleje

Postup:

U chřestu odkrojíme zdřevnatělou část (zhruba 2 cm), důkladně oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Dáme vařit do lehce osolené vody a přidáme plátek másla. Vaříme doměkka, ale ne tak, aby byl chřest zcela rozvařen.

Po uvaření scedíme vodu, zakapeme citronem, přidáme jogurt, olivový olej, lehce opepříme a rozmixujeme dohladka. Ochutnáme a případně lehce dosolíme.

Můžeme podávat jak teplé, tak vychlazené.

Hodí se k pečeným a vařeným masům.

krem-z-bileho-chrestu

 

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
0 0 100
-->