Ingredience
- 700 g hovězího zadního masa
- 1 velká lžíce nasekané petrželové natě
- 2 lžíce hořčice
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička citronového pepře
- 1 malá cibule
- sůl
Postup:
Dokončení: bylinkové máslo, plátky sýra (ideálně čedar), bulky, listy bílého zelí, pórek
Dresing: 7 lžic majonézy, 7 lžic bílého jogurtu, špetka soli, špetka citronového pepře, nasekaná pažitka
Maso nahrubo nameleme. Přidáme veškeré ingredience do mísy, prozatím lehce osolíme a opepříme a důkladně promícháme. Ochutnáme a podle potřeby můžeme dosolit či dopepřit.
Zlehka vytvarujeme porce, pokud možno všechny zhruba stejně veliké.
Do každého hamburgeru uděláme malý důlek, dáme na půl hodiny do lednice.
Ve volném čase můžeme připravit domácí dresing smícháním všech ingrediencí.
Hamburgery grilujeme (např. v troubě). Před samotným grilováním necháme maso 5 minut venku z lednice. Na plech dáme pečící papír nebo plech pomažeme tukem, vložíme maso a pečeme v předem vyhřáté troubě (funkce gril) vždy 8-10 minut z každé strany. Na závěr přidáme na 1 minutu plátek zvoleného sýra.
Bagety si rozkrojíme, na každou dáme plátek bylinkového másla a dáme na 3 minutky rozpéct do trouby.
Dokončení: Bagetu potřeme lehce dresingem, vložíme plátek zelí, hamburger se sýrem, nakrájený pórek, lehce pokapeme dresingem a přiklopíme druhou půlkou bagety.
Tip: místo hranolků můžete upéct plátky mrkve a červené řepy.