Ingredience
- 250 g dýně hokaido
- cca 150 ml vody na uvaření dýně
- 100 g zakysané smetany
- 2 celá vejce
- 2 lžíce medu
- 1 lžička mleté skořice
- 1/4 lžičky kypřícího prášku
- 6 lžic špaldové mouky hladce mleté
- špetka soli
- 1 lžička ghee na smažení
Kdo si hraje, nezlobí. A platí to i v kuchyni. 🙂
Tvořte z podzimních lívanců zvířátka k snídani pro děti
Jako první si důkladně očistíme dýni. Vydlabeme semínka a dužinu a odvážíme si 250 g. Ty nakrájíme na kostky, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Slijeme vodu a dýni rozmixujeme tyčovým mixérem na hladkou kaši, kterou necháme vychladnout.
V míse smícháme zakysanou smetanu, vejce a med. Přimícháme dýňovou kaši.
Pak přisypeme mouku, skořici, kypřící prášek a špetku soli. Vše opět promícháme.
Rozehřejeme si lívanečník (nebo nepřilnavou pánev), na něm rozpustíme trochu ghee a smažíme lívance z obou stran.
Zdobit můžete pomocí těchto surovin:
- 1 červené jablko
- řecký bílý jogurt
- maliny, borůvky a bílé hrozny
- MILZU cereálie
Lívance pro děti alias Včelka
Lívance pro děti alias Pejsek
Lívance pro děti alias Sova
Kategorie
Recept od
Gabi
Dejte vědět svým přátelům...
100
0
100