Ingredience
- 250 g špaldové mouky hladce mleté
- 3 kávové lžičky kypřícího prášku bez fosfátů
- 1 bio vanilkový cukr
- špetka soli
- 2 vejce
- 200 ml kefíru
- 80 g rozpuštěného másla
- 4 zarovnané polévkové lžíce medu
- 4 zarovnané polévkové lžíce namletého máku
- vypeckované švestky
Nejlepší letní muffiny? Ty se švestkami! Vážně! Švestky milujeme. Mák je zdravý (obsahuje vysoké procento oleje, bílkoviny, sachaaridy, vlákninu a hlavně vápník). Sama se divím, že mě tato kombinace do muffinů nenapadla již dříve. Navíc jako u většiny muffinů je postup jednoduchý, takže se jej nemusíte bát. Rozhodně stojí za vyzkoušení.
Jak si upéct muffiny
Ve větší míse smícháme mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr a špetku soli.
V druhé míse smícháme kefír, vejce, máslo a med – prošleháme metličkou. Smícháme suché a tekuté ingredience, vmícháme mák a plníme do formiček na muffiny. Vždy lžíci těsta, kousky švestek a opět těsto.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C zhruba 18-20 minut.
Dejte vědět svým přátelům...
100
0
100