Děkuji, pak dejte vědět, jak chutnalo 🙂
Ingredience
- 150 g špaldové mouky hladké
- 100 g polohrubé mouky
- 50 g rýžových vloček
- 4 celá vejce
- 5 lžic rýžového sirupu
- 1 bio vanilkový cukr
- 100 g másla
- 1 kypřící prášek bez fosfátů
- 150 ml mléka
- 3 rovné lžíce karobu
- 250 g mascarpone
- 2 lžíce rýžového sirupu
Muffiny – nesčetné množství variací. Baví mě vymýšlet stále nové kombinace a zkoušet nové chutě.
Postup:
Smícháme mouky, prášek do pečiva, karob a vanilkový cukr. V další misce necháme ve vlažném mléku namočené rýžové vločky na 5 minut.
Dále smícháme změklé máslo, vejce a sirup a prošleháme mixérem. Přidáme namočené vločky s mlékem a promícháme. Tekutou část přidáme do suchých ingrediencí a smícháme dohromady.
Plníme do košíčků a pečeme na 180 °C 20 minut.
Jakmile jsou muffiny vychladlé, odkrojíme vršek a namažeme směsí mascarpone a rýžového sirupu (jen promíchané).
Kategorie
Recept od
Gabi
Dejte vědět svým přátelům...
50
0
100