krémová polévka

Polévka z pečených batátů a paprik

100%

Hlasuj

Ingredience

  • 450 g batátů
  • 200 g červené papriky
  • 1 velká bílá cibule
  • (rozmarýnová) sůl
  • olivový olej
  • zeleninový vývar

Krémová polévka, která zahřeje a ještě skvěle chutná? No jasně!

Krémové polévky miluju všeobecně, ale na podzim a v zimě dvakrát tolik. Navíc se mi líbí, že se do nich dá “schovat” téměř vše, takže i když dětem nechutná třeba nějaký ten druh zeleniny, tady to ani nepoznají.

A co že přišlo na řadu tentokrát? Kombinace batátů a paprik, k tomu rozmarýnová sůl a hlavně – všechno upečené v troubě, takže to dostane úplně jiný šmrnc. Jestli nemáte rozmarýnovou sůl, což je v pohodě, tak použijte klasickou sůl a čerstvý nebo nasušený rozmarýn.

Jdeme péct a vařit polévku

Je to jednoduché. Zeleninu si umyjeme, očistíme, batáty škrabkou oloupeme.

Nakrájíme na kousky, dáme na plech, osolíme, pokapeme olivovým olejem a dáme péct do trouby na 180 °C. Během pečení doporučuji alespoň jednou promíchat, aby byla zelenina opečená rovnoměrně.

Zhruba po 15-20 minutách zeleninu vytáhneme z trouby, přendáme opatrně do hrnce, zalijeme vývarem tak, aby byla všechna zelenina ponořená a rozmixujeme. Raději vývar přilíváme postupně, abychom vyladili přesně tu krémovou konzistenci, kterou potřebujeme.

Ozdobit se dá semínky a nastrouhaným parmazánem.

Dobrou chuť. 

recept na polévkurecept batátykrémová polévka

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
100 0 100