Ingredience
- 300 g BIO hladké mouky
- 110 g BIO špaldové mouky hladce mleté
- 80 g moučkového cukru
- 80 g mletého máku
- 2 žloutky
- 220 g másla
- rybízová marmeláda na slepení
Máte rádi mák? My ano, a tak mě napadlo ho propašovat i do vánočního cukroví. Těsto je na způsob lineckého cukroví, takže jsem si k tomu koupila i speciální rybízovou marmeládu a nutno dodat, že je to skvělá kombinace. Skvěle by toto cukroví ale mohlo chutnat také s hustými povidly.
Upečte si vánoční cukroví s mákem
Prosejeme si mouky a smícháme je s moučkovým cukrem. Přidáme mletý mák, žloutky a změklé máslo. Nejdříve těsto promícháme lehce vařečkou, pak přendáme na pomoučený vál a hněteme ručně. Je potřeba těsto opravdu důkladně propracovat, nebo použít robot, protože to chvíli zabere.
Jakmile máme těsto důkladně spojené, tak ho dáme do lednice na 30 minut.
Po vytažení z lednice si připravíme plechy s pečícím papírem, rozehřejeme troubu na 180 °C a na pomoučeném vále vyválíme těsto, ze kterého vykrajujeme libovolné tvary.
Pečeme zhruba 8-10 minut, až těsto zrůžoví, pak vytáhneme a necháme zcela vychladnout.
Cukroví můžeme nechat jen tak, nebo ho slepit rybízovou marmeládou, a pokud chceme, aby nám vydrželo až do Vánoc, tak ho schováme do dobře uzavíratelné krabice.
Už jste viděli kuchařku RECEPTY DĚTEM – Vařte pro děti tak, aby chutnalo o vám? Pokud ne, tak mrkněte ♥ Najdete v ní 86 nových receptů, které jinde nenajdete a celkem se můžete těšit na 103 receptů pro celou rodinu ♥
Ještě mě nesledujete na Facebooku a Instagramu? Tak to honem napravte 🙂 Nic vám pak neuteče.