rybízová marmeláda

Domácí marmeláda z černého rybízu

36%

Hlasuj

Like 48

Ingredience

  • 1 kg černého rybízu
  • 700 g třtinového cukru (cukru krupice)
  • pár lístků meduňky

Černočerná marmeláda? Bingo! Miluji černý rybíz, i když jako malá holka jsem mu na chuť moc nepřišla. Ale jak je známo, chutě se mění a teď jsem ráda za to, že máme na zahradě hned několik keřů. Jestli to máte s těmi keři podobně a přemýšlíte, co z rybízu v kuchyni vykouzlit, vyzkoušejte tuto marmeládu. Můžete si ji pak namazat na lívance, palačinky, pečivo, nebo třeba vánoční cukroví. ♥

cerny-rybiz-receptcerny-rybizrecept-z-cerneho-rybizu

Připravte si domácí rybízovou marmeládu:

Rybíz důkladně obereme od lístků a stopek a umyjeme ve studené vodě. Rozmixujeme v mixéru a dáme do hrnce společně s cukrem (a případně také meduňkou – to záleží na tom, jestli máte rádi lehce aromatické příchutě).

Vzhledem k tomu, že rybíz obsahuje velké množství pektinu, nejsou nutné žádné želírovací prostředky. Necháme vařit zhruba 40 minut-1 hodinu, občas promícháme. Čas záleží na tom, jak velké množství vaříme. Z 1 kg ovoce bude marmeláda hotová rychleji, než když ji budeme vařit ze 4.

Během vaření si nachystáme sklenice. Pokud používáme starší, tak je důkladně umyjeme a očistíme, aby se marmeláda nekazila.

Ještě horkou marmeládu naplníme do sklenic, důkladně zatáhneme víčkem a otočíme dnem vzhůru na 24 hodin. Skladujeme v temnu a chladu.

rybízová marmeládarecept na rybízovou marmeládurybízový džempostup marmeláda

domaci-rybizova-marmelada

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
36.363636363636 0 100
-->