Ingredience
- letního ovoce (rybíz, višně) 500 g
- 100 g jemných ovesných vloček
- 70 g polohrubé mouky
- 70 g mandlových lupínků
- 80 g třtinového cukru
- 80 g másla
Crumble (krambl) patří jednoznačně mezi moje nejoblíbenější dezerty. Proč?
- Kombinace ovoce a křupavé drobenky se dá neustále obměňovat podle toho, co zrovna dozrává, případně co máte v mrazáku.
- Příprava vám nezabere moc času.
- Nejlíp chutná chvíli po upečení.
Upečte si krambl s letním ovocem
Nachystáme si zapékací misky a předehřejeme troubu 180 °C.
Připravíme si ovoce: já volila kombinaci černého rybízu a vypeckovaných višní. Ovoce umyjeme a rozdělíme do misek.
V míse si smícháme všechny ingredience na drobenku: ovesné vločky, polohrubou mouku, mandlové lupínky, třtinový cukr a nakrájené máslo na kostičky. Nejdříve zhruba promícháme vidličkou, pak propracujeme ručně, aby se kousky másla pěkně obalily v suché směsi.
Drobenkou posypeme ovoce a dáme péct do trouby na zhruba 15 minut.
Ještě mě nesledujete na Facebooku a Instagramu? Tak to honem napravte 🙂 Nic vám pak neuteče.
Tip: určitě by vás mohl zaujmout také švestkový krambl případně krambl s jablky.
Recept od
Gabi
Dejte vědět svým přátelům...
50
0
100