ovocný crumble

Letní crumble

50%

Porcí

6

Příprava

8 min

Vaření

cca 15 min

Hlasuj

Ingredience

  • letního ovoce (rybíz, višně) 500 g
  • 100 g jemných ovesných vloček
  • 70 g polohrubé mouky
  • 70 g mandlových lupínků
  • 80 g třtinového cukru
  • 80 g másla

Crumble (krambl)  patří jednoznačně mezi moje nejoblíbenější dezerty. Proč?

  1. Kombinace ovoce a křupavé drobenky se dá neustále obměňovat podle toho, co zrovna dozrává, případně co máte v mrazáku.
  2. Příprava vám nezabere moc času.
  3. Nejlíp chutná chvíli po upečení.

Upečte si krambl s letním ovocem

Nachystáme si zapékací misky a předehřejeme troubu 180 °C.

Připravíme si ovoce: já volila kombinaci černého rybízu a vypeckovaných višní. Ovoce umyjeme a rozdělíme do misek.

V míse si smícháme všechny ingredience na drobenku: ovesné vločky, polohrubou mouku, mandlové lupínky, třtinový cukr a nakrájené máslo na kostičky. Nejdříve zhruba promícháme vidličkou, pak propracujeme ručně, aby se kousky másla pěkně obalily v suché směsi.

Drobenkou posypeme ovoce a dáme péct do trouby na zhruba 15 minut.

Ještě mě nesledujete na Facebooku a Instagramu? Tak to honem napravte 🙂 Nic vám pak neuteče.

Tip: určitě by vás mohl zaujmout také švestkový krambl případně krambl s jablky.

rybízový crumblecrumble s ovocemovocny-kramblovocný kramblkrambl s rybízemcrumblerecept na crumblerychlý dezertcerny-rybiz cerny-rybiz-recept na-vesnici recept-z-cerneho-rybizu

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
50 0 100