Ingredience
- 400 g hladké mouky
- 100 g rozpuštěného sádla
- 200 ml mléka
- 1 lžička cukru
- 10 g čerstvého droždí
- špetka soli
- vejce na potření
- škvarky, hrubá sůl, mák
Přemýšlíte jaké slané občerstvení zvolit na oslavu případně na silvestrovský večer? Vyzkoušejte tyto chutné tyčinky a preclíky, které vám nezaberou moc času a skvěle chutnají.
Jak upéct slané tyčinky
Droždí utřeme s cukrem a přilijeme vlažné mléko. Necháme vzejít kvásek.
Mouku smícháme se solí a přidáme kvásek. Přidáme také rozpuštěné sádlo a vařečkou promícháme v hladké těsto. Lehce poprášíme, přikryjeme čistou utěrkou a dáme kynout na 50 minut.
Po vykynutí můžeme do části přidat škvarky. Rozdělíme si těsto na kousky a vyválíme tyčinky. Buď je můžeme nechat tak nebo tvarujeme preclíky.
Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme třeba ještě hrubou solí nebo mákem.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C po dobu zhruba 18 minut – záleží na velikosti tyčinek/preclíků.
Dejte vědět svým přátelům...
73.333333333333
0
100