Ingredience
- 150 g zeleného hrášku
- 100 g fazolových lusků
- 100 g kukuřice
- 2 menší brambory
- sůl
- máslo (ghí)
- 3 lžíce slunečnicových semínek
- 4 lžíce kukuřice
Zelená je barva jara. Tato polévka je tedy ideální na první jarní dny. Přemýšlela jsem, čím ji ještě vyšperkovat a přidala jsem tedy ještě kukuřici a slunečnicová semínka opečené na másle. A musím říct, že sama jsem snědla dvě porce a dětem polévka také moc chutnala.
Postup:
Zeleninu si dáme vařit do vody (brambory oškrábané a nakrájené na malé kousky), lehce osolíme. Necháme vařit zcela doměkka. Po uvaření rozmixujeme v hladký krém.
Na másle opečeme nejdříve kukuřici, poté přidáme i slunečnicová semínka a mícháme, aby se nám kukuřice ani semínka nespálily.
Můžeme podávat.
Recept od
Gabi
Dejte vědět svým přátelům...
100
0
100