Ingredience
- 100 g hladké mouky
- 100 g žitné celozrnné hladce mleté mouky
- 90 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 3 vejce
- 50 ml slunečnicovéh oleje
- 80 ml mléka
- 1 prášek do pečiva
- 300 g červeného rybízu
- kokos na vysypání formy
- máslo na vymazání formy
- moučkový cukr na závěrečné posypání
Léto a teplejší počasí je jako dělané na letní ovocné bublaniny. Tento recept s klidem můžete použít i s jiným ovocem – jahody, maliny, ostružiny nebo klidně i meruňky se skvěle hodí.
Jak si připravit bublaninu s rybízem
Troubu rozehřejeme na 200 °C.
Ve velké míse smícháme veškeré ingredience do hladkého těsta.
Rybíz důkladně obereme a opereme ve vodě. Formu vymažeme plátkem másla, vysypeme kokosem a nalijeme veškeré těsto, na které rovnoměrně nasypeme všechen rybíz.
Dáme péct na 25 minut do rozehřáté trouby.
Po vytažení necháme zcela vychladit a posypeme moučkovým cukrem.
Dejte vědět svým přátelům...
54.545454545455
0
100