Ingredience
- 6 vajec
- 120 g třtinového cukru
- 100 g polohrubé mouky
- 1 lžíce karobu
- 250 ml mléka
- 1 pistáciový pudink
- 3 lžíce rýžového sirupu
- 250 g tvarohu
- 100 g másla
- 180 g oloupaných pistáciových oříšků slaných
- 2 lžíce třtinového cukru
Tuto roládu jsem připravila na hody, když se k nám sjela celá rodina. Bylo to hlavně pro dospělé, ale i starší děti ochutnaly a chutnala jim. Někdo se může pozastavit nad tím, že na posypání jsou použity slané pistácie, ale nebojte se, ta výsledná chuť Vás překvapí. Navíc je celkem obtížné sehnat nesolené.
Postup:
Cukr vyšleháme společně s bílky do tuhého sněhu. Postupně zašleháme po jednom žloutku. Opatrně vmícháme mouku a karob. Rozetřeme na plech s pečícím papírem a dáme péct na 10 minut do rozehřáté trouby na 180 °C.
Po vyndání sundáme těsto na pečícím papíře z plechu a necháme vychladit. Někdo zastává názor, že je lepší srolovat roládu ještě teplou a poté ji zase rozmotat a nechat vychladit. Já rolovala až po naplnění a roláda zůstala celá a nepraskla.
Mezi tím, co se roláda chladí, připravíme si krém. V 50 ml mléka si rozmícháme pudink, zbytek mléka necháme zavřít, přidáme pudink a necháme zhoustnout – mícháme. Odstavíme a necháme vychladit. Jakmile je pudink vlažný, tyčovým mixérem zašleháme tvaroh a rýžový sirup, nakonec i máslo.
Oloupané oříšky společně s třtinovým cukrem rozmixujeme.
Zhruba větší polovinu krému natřeme na roládu, zamotáme a vrch potřeme zbylým krémem. Posypeme oříšky a dáme do chladna ideálně alespoň na 2 hodiny.