Pohankové rizoto

100%

Porcí

5

Příprava

10 min

Vaření

20 min

Hlasuj

Ingredience

  • 400 g pohanky
  • 3 cibule cibule
  • 3 větší mrkve mrkve
  • 150 g kukuřice
  • 150 g hrášku
  • parmazán (Grand Moravia)
  • bazalka

Je to takové to klasické české rizoto. Tedy až na to, že kromě “rýže s něčím” je zde “pohanka s něčím”. U nás doma je to 50:50. Půlce nám chutná víc to pohankové, druhá půlka má raději to klasické z rýže. Ať tak či tak, rozhodně stojí za vyzkoušení.

Postup:

Dáme si vařit pohanku do vroucí osolené vody. Uvaříme ji doměkka.

Cibuli nakrájíme nadrobno. Mrkev na menší kousky. Rozpálíme pánev s kapkou olivového oleje a restujeme nejdříve cibulku, poté i mrkev. Přisypeme kukuřici a hrášek (pokud používáme mraženou, necháme delší dobu). Lehce osolíme a opepříme, promícháme a můžeme smíchat s pohankou.

Posypeme hoblinkami parmazánu (Grand Moravia) a dozdobíme lístky bazalky.

pohanka-rizoto-recept pohanka-zelenina recept-deti-pohanka pohanka-recept

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
100 0 100
-->