Ingredience
- 400 g pohanky
- 3 cibule cibule
- 3 větší mrkve mrkve
- 150 g kukuřice
- 150 g hrášku
- parmazán (Grand Moravia)
- bazalka
Je to takové to klasické české rizoto. Tedy až na to, že kromě “rýže s něčím” je zde “pohanka s něčím”. U nás doma je to 50:50. Půlce nám chutná víc to pohankové, druhá půlka má raději to klasické z rýže. Ať tak či tak, rozhodně stojí za vyzkoušení.
Postup:
Dáme si vařit pohanku do vroucí osolené vody. Uvaříme ji doměkka.
Cibuli nakrájíme nadrobno. Mrkev na menší kousky. Rozpálíme pánev s kapkou olivového oleje a restujeme nejdříve cibulku, poté i mrkev. Přisypeme kukuřici a hrášek (pokud používáme mraženou, necháme delší dobu). Lehce osolíme a opepříme, promícháme a můžeme smíchat s pohankou.
Posypeme hoblinkami parmazánu (Grand Moravia) a dozdobíme lístky bazalky.
Recept od
Gabi
Dejte vědět svým přátelům...
100
0
100