Domácí třešňový džem

Hlasuj

Ingredience

  • 1 kg třešní
  • 100 g červeného rybízu
  • 100 ml sirupu z černého rybízu
  • 700 g cukru

Postup:

Veškeré ovoce si očistíme a umyjeme, třešně vypeckujeme. Zhruba 30 % třešní necháme vcelku, zbytek společně s rybízem rozmixujeme a dáme vařit společně se sirupem, cukrem a kousky třešní (případnou pěnu sbíráme).

Já sama jsem dělala dávku z 3 kg ovoce a časově to trvalo do zhoustnutí necelé 2 hodiny.

Pokud si nejste jistí, zda vaření už stačí, můžete si nabrat trochu džemu na talířek a chvíli počkat, jestli Vám zhoustne.

Džem dáváme ihned ještě horký do připravených skleniček (důkladně umytých). Zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru na 24 hodin.

IMG_2657 IMG_2660

domaci-tresnovy-dzem

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
0 0 100
-->