Ingredience
- 1 kg třešní
- 100 g červeného rybízu
- 100 ml sirupu z černého rybízu
- 700 g cukru
Postup:
Veškeré ovoce si očistíme a umyjeme, třešně vypeckujeme. Zhruba 30 % třešní necháme vcelku, zbytek společně s rybízem rozmixujeme a dáme vařit společně se sirupem, cukrem a kousky třešní (případnou pěnu sbíráme).
Já sama jsem dělala dávku z 3 kg ovoce a časově to trvalo do zhoustnutí necelé 2 hodiny.
Pokud si nejste jistí, zda vaření už stačí, můžete si nabrat trochu džemu na talířek a chvíli počkat, jestli Vám zhoustne.
Džem dáváme ihned ještě horký do připravených skleniček (důkladně umytých). Zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru na 24 hodin.
Recept od
Gabi
Dejte vědět svým přátelům...
0
0
100