Rebarborová zmrzlina

100%

Hlasuj

Ingredience

  • 10 menších stonků rebarbory
  • 3 banány
  • 1/2 vanilkového lusku
  • 200 g zakysané smetany
  • 5 kávových lžiček (pampeliškového) medu

Sezona domácích zmrzlin a nanuků pomalu ale jistě začíná. Jiřík dostal nedávno od dědy nový zmrzlinovač (bylo to jeho a Violčino přání), takže ho testujeme a zatím jsme spokojení. Zmrzlina je podstatně chutnější, bez krystalků ledu a nadýchanější.

Jak připravit domácí rebarborovou zmrzlinu

Rebarboru umyjeme, případně oloupeme stonky. Nakrájíme na malé kousky a spaříme na 3 minuty. Lehce rozmixujeme i s banány, přidáme dřeň z vanilkového lusku a můžeme dát veškeré ingredience do zmrzlinovače – zde záleží jaký typ máme (jestli ten co se musí předem namrazit nebo s mrazící jednotkou) a podle toho postupujeme.

Pokud nemáte stroj na zmrzlinu, tak nezoufejte. Rozmixujte všechny ingredience dohromady a dejte v nádobě do mrazáku. Alespoň dvakrát během mrazení promíchejte.

recept_deti_zmrzlina domaci_zmrzlina_rebarbory domaci_rebarborova_zmrzlina

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
100 0 100