Ingredience
- 10 menších stonků rebarbory
- 3 banány
- 1/2 vanilkového lusku
- 200 g zakysané smetany
- 5 kávových lžiček (pampeliškového) medu
Sezona domácích zmrzlin a nanuků pomalu ale jistě začíná. Jiřík dostal nedávno od dědy nový zmrzlinovač (bylo to jeho a Violčino přání), takže ho testujeme a zatím jsme spokojení. Zmrzlina je podstatně chutnější, bez krystalků ledu a nadýchanější.
Jak připravit domácí rebarborovou zmrzlinu
Rebarboru umyjeme, případně oloupeme stonky. Nakrájíme na malé kousky a spaříme na 3 minuty. Lehce rozmixujeme i s banány, přidáme dřeň z vanilkového lusku a můžeme dát veškeré ingredience do zmrzlinovače – zde záleží jaký typ máme (jestli ten co se musí předem namrazit nebo s mrazící jednotkou) a podle toho postupujeme.
Pokud nemáte stroj na zmrzlinu, tak nezoufejte. Rozmixujte všechny ingredience dohromady a dejte v nádobě do mrazáku. Alespoň dvakrát během mrazení promíchejte.
Kategorie
Recept od
Gabi
Dejte vědět svým přátelům...
100
0
100