Ingredience
- 1,5 kg jehněčího krku (maso nakrájené na kostky)
- 2 velké cibule (nakrájené najemno)
- 4 stroužky česneku (nakrájené na plátky)
- cca 4-5 cm kousek zázvoru
- 1 svitek skořice
- 7 hřebíčků
- 4 kuličky jalovce
- 2 bobkové listy
- 2 lžíce mandlové mouky (nebo čerstvě namletých mandlí)
- 4 lžíce olivového oleje
- 800 ml hovězího vývaru
- 250 g sušených meruněk
- sůl
Jehněčí tažín, vůně koření a chuť pořádného masa. Když jsem jej zkoušela poprvé, nebyla jsem celkově s chutí spokojena, stále mi tam něco chybělo. Chtělo to ještě další dva pokusy, abych si vyladila chutě přesně podle sebe a tento výsledný recept je přesně tak, jak nám doma chutná.
Postup:
Rozpálíme olej a zvolna na něm opékáme cibuli, česnek i zázvor (nastrouhaný na struhadle) – až cibule změkne a zesklovatí. Zvýšíme plamen a nasypeme maso, které opečeme. Přidáme veškeré koření, promícháme, necháme zhruba 2 minuty a přisypeme mandlovou mouku. Osolíme a necháme chvíli dusit ve vlastní šťávě.
Jakmile maso pustí šťávu, podlijeme vývarem, ztlumíme plamen a dusíme, dokud maso nezměkne. Potom přimícháme meruňky a necháme ještě 15 minut dusit.
Pozn. jako příloha je dobrý kuskus, dušená rýže, nebo třeba i knedlík.
Pozn. recept je samozřejmě možné vařit i ze skopového masa, jen je nutné počítat s tím, že bude dušení trvat trochu déle – pokud se vývar vyvaří, je nutné samozřejmě přilít.
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/43643/virtual/www/domains/receptydetem.cz/wp-content/themes/recipes/single-recipe.php on line 128
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/43643/virtual/www/domains/receptydetem.cz/wp-content/themes/recipes/single-recipe.php on line 128