Ingredience
- 5 jablek
- 4 lžíce medu
- 1 kávová lžička skořice
- 250 g mascarpone
- 1 šlehačka ke šlehání
- 100 g plátků mandlí
Už se u nás v rodině ujala tradice, že jakmile někdo něco slaví, tak mu vymýšlím něco dobrého. Tento rychlý dezert vznikl tedy ke svátku Tomáše, tedy mého táty. A musím říct, že je moc moc dobrý.
Postup:
4 jablka omyjeme, vykrojíme jádřince, nakrájíme na kousky a uvaříme doměkka. Poté přidáme 2 lžíce medu, rozmixujeme a dáme lehce vychladit.
Ušleháme šlehačku, přidáme k mascarpone, 2 lžíce medu a vidličkou promícháme.
Poslední páté jablko také omyjeme, rozkrojíme na půlky a z jedné si odkrojíme pár tenkých měsíčků na ozdobu (vytvoří srdíčka, když je dáme k sobě). Zbytek jablka nakrájíme na malé kousky a dáme do skleniček. Na ně krém – rozmixovaná jablka – posypeme plátky mandlí – ozdobíme jablky a dáme vychladit.
Kategorie
Recept od
Gabi
Dejte vědět svým přátelům...
100
0
100